1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Gaziosmanpaşa'da kuyumcu soygunu

Gaziosmanpaşa'da 4 kişi, 15 yaşındaki çırağı etkisiz hale getirerek kuyumcuyu soydu. 150 bin YTL değerinde altınla kaçan şüphelilerle polis arasında amansız kovalamaca yaşandı. Ormanlık alana kaçıp izlerini kaybettirmek isteyen soygunculardan bazıları helikopterli takip sonucu yakalanırken, silahlı diğer şahsı yakalamak için özel tim desteğiyle geniş çaplı operasyon düzenlendi.

Edinilen bilgiye göre, sabah saat 08.30'da, Fevzi Çakmak Caddesi üzerinde bulunan bir kuyumcuda soygun meydana geldi. Kuyumcu sahibinin altın almak için Kapalı Çarşı'ya gittiği sırada müşteri kılığında kuyumcuya giren 2'si bayan 4 kişi, 15 yaşındaki çırak Eray Eser'den çeyrek almak istediklerini söyledi. Eser, altınları kasadan almak için eğildiğinde soyguncular gencin başına silahın kabzasıyla vurarak etkisiz hale getirdi. Soyguncular kaçarken, baygın halde yerde yatan Eray Eser de Özel Gaziosmanpaşa Hastanesi'ne kaldırıldı. Eray Eser'in babası Şerafettin Eser, "İşyerindeydim. Olayı orada öğrenince geldim. Çocuk burada çalışıyordu. Ne olduğunu bilmiyorum" dedi.

Kuyumcu ortaklarından İhsan Ürper ise "Sabah bizim arkadaşımız dükkanı bırakıp Kapalı Çarşı'ya gideceğini söyledi. Biz de 'Çocuğa bırakma' dedik ama bırakıp gitmiş. 4 kişi gelmişler. Yaklaşık 4.5 kilo kadar altın çalmışlar. Piyasa değeri 150 bin YTL civarında" diye konuştu.

Olayı haber alan polis ekiplerinin harekete geçmesiyle şüphelilerle amansız bir kovalamaca başladı. Helikopter ve asayiş ekiplerinin desteğiyle yapılan takip sonucu şahıslardan bazıları, Gaziosmanpaşa'daki ormanlık alanda kıskıvrak yakalandı. Ormanlık alana kaçan silahlı diğer şahıs için ise özel tim desteğiyle operasyon başlatıldı. Helikopter destekli çalışmalar sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 31 Temmuz 2007 Salı 12:51:57


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?