3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Genel müdürüm deyip dolandırdı

İnternette tanıştığı iki kadına kendisini genel müdür olarak tanıtıp, "Ağabeyim 100 bin dolar gönderecekti. Ancak kriz yüzünden biraz gecikti" diyerek aldığı 32 bin YTL borçla ortadan kaybolan Dilaver A. (31) tutuklandı.

ASAYİŞ Şube Müdürlüğü’ne başvuran Öğretmen S.T. (37), internet ortamında tanıştığı ve kendisini Efe Ardıç olarak tanıtan kişi tarafından dolandırıldığını söyledi. Ağlayarak ifade veren S.T., "Onunla internet üzerinde tanıştık. Kendisini genel müdür olarak tanıttı. Bir süre birlikte olduk. Bu sırada ABD’de oturan ağabeyinin 100 bin dolar göndereceğini ancak kriz yüzünden biraz gecikme olduğunu söyledi ve bu nedenle benden borç para istedi. Ben de ona 12 bin YTL para verdim. Sonra ortadan kayboldu" dedi. Benzer bir ifadeyle polise başvuran bankacı S.Ö. (32) de aynı kişiye 20 bin YTL borç verdiğini ve dolandırıldığını söyledi.

Zengin imajı verdi

Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Dilaver A.’nın IP numarasından internete bağlandığı yeri tespit etti. Dilaver A., önceki gün gözaltına alındı. İşsiz olan Dilaver A.’nın kendisine zengin imajı vermek için kadınlarla dolaşırken Amerika’ya uçak bileti rezervasyonları yaptığı ancak daha sonra iptal ettiğini tespit etti. Dolandırıcılık iddialarını kabul etmeyen Dilaver A. "Biz paraları birlikte yedik. Ben kimseden zorla bir şey almadım" dedi.

Hürriyet
Yayın Tarihi : 13 Kasım 2008 Perşembe 09:08:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?