4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

GM'den genç tasarımcılara destek

General Mobile'ın "Yeni Dünya, Yeni Fikirler" konseptiyle gerçekleştirdiği "Hayalinizdeki Cep Telefonunu Tasarlayın" yarışmasında Kayışdağı Arif Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri tasarladıkları birbirinden çarpıcı cep telefonu modelleriyle yarıştılar.

General Mobile'ın cep telefonu tasarımında çocukların hayal güçlerini de ortaya çıkarmak üzere gerçekleştirdiği tasarım yarışması sonuçlandı.

Kayışdağı Arif Paşa İlköğretim Okulu öğrencileri arasında düzenlenen ve 26 Aralık Cuma günü ödül töreni gerçekleştirilen, sunuculuğunu Number One ve Radyo Klas DJ'lerinden İlker Saygı'nın yaptığı "Hayalinizdeki Cep Telefonunu Tasarlayın" yarışmasında, ekiplerin tasarladığı birbirinden çarpıcı geleceğin cep telefonu modelleri yarıştı. Neslihan Yardımcı, İlker Yüksel, İbrahim Yiğit, Furkan Seven ve Talha Mertoğlu'ndan oluşan 8-C sınıfı öğrencilerinin tasarladığı INT İF5 isimli cep telefonu, jüri üyelerinin oybirliğiyle birinciliği kazandı.

General Mobile Türkiye Distribütörü Gençcell'in Yönetim Kurulu Başkanı Necati Genç, Gazeteci-yazar Nora Romi, iletişim danışmanı Metin Karaşahin, General Mobile Pazarlama Direktörü M. Burak Duran ve okul yönetiminden oluşan jüri, INT IF5 isimli cep telefonu modelini; tasarım, fonksiyonellik, yenilikçilik ve aksesuar çeşitliliği anlamında en çarpıcı model olarak birinciliğe değer buldu.

General Mobile'ın sosyal sorumluluk projesi olarak hayata geçirdiği ve farklı okullarda da sürdürmeyi planladığı yarışma sonucunda düzenlenen ödül töreninde, ilk beş dereceye giren ekiplerin sınıflarına ve Kayışdağı Arif Paşa İlköğretim Okulu'na dizüstü bilgisayarlar ile çeşitli ödüller verildi.

General Mobile Türkiye Distribütörü Gençcell'in Yönetim Kurulu Başkanı Necati Genç, ödül töreninde yaptığı konuşmada; sosyal sorumluluk bilinciyle çocukların hayal güçlerini, özgüvenlerini ve ekip çalışmasını geliştirerek eğitimlerine katkı sağlamak amacıyla bu projeyi hayata geçirdiklerini belirtti.

Eğitimin toplumların geleceğindeki önemine değinen Genç, çocuklarımızın daha iyi şartlarda eğitim alabilmesi, okullarımızın teknolojik gelişmelere ayak uydurabilmesi, imkanı olmayan okullara daha iyi eğitim şartları yaratabilmek için herkesin sosyal sorumluluk bilinciyle elinden geleni yapması gerektiğini vurguladı. Başlattıkları projeyle, çocukların hayal güçlerini geliştirmesinin ve bireysellikten çok ekip ruhuyla hareket etmelerinin önemini vurgulayarak hem eğlendirip, düşündürüp hem de eğitimlerine katkı sağlamayı amaçladıklarını belirten Sn. Genç, bu projeyi sürekli kılıp daha çok okula ve daha çok öğrenciye ulaşarak katkı yapmayı sürdüreceklerini sözlerine ekledi.

İHA
Yayın Tarihi : 29 Aralık 2008 Pazartesi 22:13:11
Güncelleme :29 Aralık 2008 Pazartesi 22:13:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?