3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Güngören'de 'hırs' vahşeti

Güngören'de genç bir mimarı otomobil garajında işkence ile öldüren zanlılar, cesedi atık variline koyduktan sonra üzerine beton döküp Silivri'de boş bir alana bıraktı. Katil zanlısının cinayetten sonra garajdaki delilleri yok etmek için çalışması ise polis kamerası tarafından görüntülendi. 

Edinilen bilgiye göre, organik tarım işiyle uğraşan H.Ş, iç mimar olan oğlu C.Ş'nin (28) Güngören'deki evinden 11 Temmuz'da ayrıldıktan sonra kaybolması üzerine, "fidye için kaçırılabileceği" şüphesi ile Eyüp Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurdu. Savcılığın talimatı üzerine harekete geçen Asayiş Şube Müdürlüğü'ne bağlı Gasp Büro Amirliği ekipleri teknik takip sonucunda C.Ş'nin en son Güngören Mc Donalds'da babasının manevi oğlu A.H ile görüştüğünü ortaya çıkardı. Polis, C.Ş'nin fidye için kaçırılacağı şüphesi üzerine çalışmalarını sürdürürken, 16 Temmuz tarihinde Silivri Gümüşkaya'da jandarmaya kimyasal atık olabileceği şüphesi ile dolu bir varilin bulunduğu ihbarı yapıldı. Bunun üzerine uzmanları çağıran jandarma ekipleri, vahşice işlenen cinayeti ortaya çıkardı. Uzmanların jandarma ile birlikte kestiği betonun arasında vücudunda çok sayıda darp izi tespit edilen C.Ş'nin cesedi bulundu. 

Bunun üzerine soruşturmayı derinleştiren polis ekipleri, daha önce yakın takibe aldıkları A.H'nin cinayetten sonra kendisi hakkında kayıp müracaatı yaptırdığını belirledi. Güngören Ahmet Nazif Gürman Mahallesi Sırp Sındığı Sokak Numara 34'deki oto garajında A.H ve adamlarının tadilat yaptığını tespit eden polis, gizli kamera ile delilleri yok etmeye çalışan zanlıları görüntüledi. Delillerin kaybolmaması için 18 Temmuz'da operasyon düzenleyen polis ekipleri 7 kişi gözaltına alırken, garajda ve otomobilde çok sayıda kan izi tespit etti. 

Cinayeti planladığı iddia edilen A.H'nin polis tarafından arandığını kendisine ihbar eden mahalle muhtarlığı çalışanı ve azası R.T. ve cinayetle ilişkisi olduğu ileri sürülen 4 kişi daha gözaltına alındı. Azanın haber vermesi üzerine firar eden A.H'nin 3 kardeşi ve diğer zanlılar Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorgulandı. Suçlarını kabul eden zanlıların, A.H ile C.Ş'nin babası H.Ş'nin yılladır Çin'den ithalat yapmak için çalıştığını ancak buna C.Ş'nin karşı çıktığını bu nedenle de oğlunu ortadan kaldırmak istediklerini beyan ettikleri öğrenildi. Zanlılar ayrıca, garajda 2 saat işkence yaptıkları C.Ş'nin, S.Y. tarafından öldürüldükten sonra varile koyarak üzerine beton döküp Silivri'ye götürdüklerini anlattı. 

Asayiş Şube Müdürlüğü'nde sorguları tamamlanan zanlılar, Ç.D, S.E, H.İ.E, V.E, S.Y ve R.T. ile birlikte diğer 5 kişi Eyüp Adliyesi'ne sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Temmuz 2008 Salı 13:51:34


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?