30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması

İstanbul 10. bölgedeki İmam Hatip Liselerinde okuyan öğrenciler arasında "Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması" yapıldı.

Yarışmaya katılan öğrenciler altınla ödüllendirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Din Öğretimi Genel Müdürlüğü, İstanbul 10. Bölge İmam Hatip Lisesi öğrencileri arasında Zeytinburnu Kültür ve Sanat Merkezi'nde, Hafızlık ve Ezan Okuma Yarışması düzenledi. Yarışma öncesi Kuran-ı Kerim okuma yarışmasında birinci olan Recep Yasan, Kuran-ı Kerim okudu.

Törene Zeytinburnu Belediye Başkanı Murat Aydın ile çok sayıda kişi katıldı. Törende konuşan Başkan Murat Aydın, kendisinin de imam hatipli olduğunu hatırlatarak, bundan gurur duyduğunu söyledi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilerin kendisi için önem arz ettiğini anlatan Başkan Aydın, bu gençlerin günümüze ışık tutacağını söyledi.

Toplam 12 okuldan 19 öğrencinin katıldığı yarışmanın sonunda hafızlık dalına birinci Bakırköy İmam Hatip Lisesi'nden İsa Sarıkaya, ikinci Eyüp Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Mücahit A. Ertunç ve üçüncü ise İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Teyvikhan Sağlam oldu. Ezan Okuma dalında da Zeytinburnu İmam Hatip Lisesi'nden Abdullah Sezey birinci, İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi'nden Sefa Öztürk ikinci ve Beyoğlu İmam Hatip Lisesi'nden Emre Saylak ise üçüncü oldu.

Her iki dalda da birinci olan öğrencilere takım elbise, 2 tam, 2 yarım ve 5 adet çeyrek altın, ikincilere 2 yarım ve 5 adet çeyrek altın, üçüncülere ise 6'şar adet çeyrek altın hediye edildi. Yarışmaya katılan tüm öğrencilere de birer adet çeyrek altın verildi. Yarışmanın birincileri 24 Mayıs'ta İzmir'de yapılacak olan Türkiye geneli elemelerinde yarışacak.
 

iha
Yayın Tarihi : 19 Nisan 2009 Pazar 16:51:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?