30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Halis Toprak'tan suç duyurusu

Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, Tasarruf Mevduatı Sigorta Fonu (TMSF) Başkanı Ahmet Ertürk hakkında 2 sene hapis ve 200 bin TL'lik tazminat talebiyle suç duyurusunda bulunduğu bildirildi.

Konuyla ilgili olarak yazılı bir açıklama yapan Toprak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Halis Toprak, TMSF Başkanı Ertürk'ün 15 Ocak 2009 tarihinde bir televizyon kanalında katıldığı programda, şahısları ve sahibi olduğu Toprak Grubu şirketleri hakkında asılsız iddialarda bulunduğunu ve şahıslarına "akıl almaz" hakaretler yaptığını iddia etti.

Bu tutumunun tek nedeninin gerçekleri kamuoyu ile paylaşmaları olduğunu savunan Toprak açıklamasına şöyle devam etti: "Ahmet Ertürk, bu programda akıl almaz ifadelerden sonra bozuk bir saat bile günde iki kere doğruyu gösterir misali tarafımızca TMSF'ye 480 milyon dolar ödendiğini kabul ve ikrar etmiştir. Kendisinin bize el koyma tehdidiyle zorla imzalattığı 18 Aralık 2004 tarihli sözleşmemize göre borcumuz keyfi faizler işletilerek 450 milyon dolar olarak belirlenmiştir. Bırakın gerçek hesabı, Ahmet Ertürk'ün itirafından hareket ederek basit bir hesapla şu sonuca ulaşabiliriz. Bizim dolar 450 milyon tutarındaki borcumuza yüzde 35 peşin ödeme iskontosu uygulandı (Diğer gruplar arasında keyfi olarak yüzde 50 iskonto uyguladıkları da mevcuttur) Ahmet Ertürk bizim 480 milyon dolar ödediğimizi itiraf ettiğine göre protokolümüzle belirlenen dolar 450 milyon borcumuzdan yüzde 35 peşin ödeme iskontosu düştükten sonra kalan tutar nereye gitmiştir? 480 milyon dolar tahsilat da Yeniköy Carlton arsamız dahil bazı gayrimenkullerimiz, değerlerinin çok altında bir bedelle satılmış olmasına rağmen gerçekleşmiştir. TMSF Başkanı bizim bu gerçekleri dile getirmemizden öylesine rahatsız olmuştur ki, şaşkınlık, nefret, kin ve garez duygularıyla hareket ederek çocuklarımın Beykoz'da bulunan arsalarını alelacele satışa çıkarmış, hemen arkasından peşine basın mensuplarını takarak İstinye'deki evimin kıymet takdirini yaparak burayı da satacağını ilan etmiştir. TMSF Başkanı Ahmet Ertürk'ün bu zalimane tutumuna karşılık 15 Ocak 2009 tarihli Habertürk kanalındaki açıklamaları nedeniyle 2 yıla kadar hapis istemiyle suç
duyurusunda bulunduk. Ayrıca bu kişi hakkında 200 bin TL'lik tazminat davası açtık. Yapılan bu zulme karşı dayanmak imkansızdır. TMSF Başkanı, bu güne kadar Fona devrolunan 21 banka arasından Çukurova grubundan sonra 480 milyon dolar tutarla en yüksek ödemeyi yapan ikinci hakim hissedar olarak bize teşekkür etmesi gerekirken, yalan, iftira ve yasaların kendisine verdiği yetkileri kötüye kullanarak, amansızca saldırarak karşılık veriyor. Bu durumu siz değerli basın mensuplarının ve aziz milletimin takdirine havale ediyor, Bağımsız Türk Yargısının Ahmet Ertürk'ü cezasız bırakmayacağına inanıyorum."

İHA
Yayın Tarihi : 29 Ocak 2009 Perşembe 18:30:01


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?