2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Haraç çetesi liderine 94,5 yıl hapis

Suç işlemek için teşekkül oluşturduğu ve çok sayıda gasp olayına karıştığı öne sürülen Naci Yılmaz'ın 94,5 yıla kadar hapis cezasına çarptırılması istendi.

İstanbul 12. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya, tutuklu sanıklar Naci Yılmaz, Beşir Ete, Engin Denizhan, Nihat Özer, Abdülhakim Beyhan ve Aydın Tülüm ile tutuksuz sanık Ali Gönül katıldı.

Duruşmada esas hakkındaki görüşünü açıklayan İstanbul Cumhuriyet Savcısı Nuri Ahmet Saraç, Naci Yılmaz'ın Fatih'te çevresine eski sabıkalılardan oluşan 55-60 kişilik bir grup topladığı, Küçükpazar, Vefa ve Aksaray'daki iş yeri sahiplerinden tehditle haraç aldığı, para ödemeyenlerin dövüldüğü, iş yerlerinin kurşunlandığı yönünde bilgiler alınması üzerine sanıklar hakkında çalışma başlatıldığını hatırlattı.

Elde edilen bilgiler çerçevesinde operasyon düzenlendiğini belirten Saraç, sanıkların, kaldıkları evlerde, bekar pansiyonlarında, zaman zaman geceleri talimatları birbirlerine ulaştırmak ve suçtan elde edilen paraları bölüşmek için toplandıkları metruk binalarda yakalandıklarını anlattı.

Sanıklara yönelik operasyon düzenlenmeden önce Naci Yılmaz'ın bunalıma girerek silahı çenesinin altına dayayarak ateşlediğini ve merminin çenesine saplandığını belirten Saraç, arkadaşlarının Naci Yılmaz'ı 2 hastanenin acil servisine götürerek ameliyat konusunda bilgi aldıklarını, ameliyatının Yılmaz'ın kimliğinin ortaya çıkmayacağı bir hastanede yapılmasına çalıştıklarını ifade etti.

Bunun üzerine Özel İren Hastanesi ile anlaşma sağlandığını ve Naci Yılmaz'ın burada ameliyat edildiğini kaydeden Saraç, Yılmaz'ın bazı sanıklarla birlikte hastanede yakalandığını anlattı.

Ameliyatı yapan doktorların beyanlarına göre, Naci Yılmaz'ın ateşli silah yaralanmasıyla hastaneye gelmesine rağmen durumun polise bildirilmediği, ödemenin de elden yapıldığının anlaşıldığını ifade eden Saraç, hastanenin sahibi ve başhekimi Mahmut Şevket İren ile idari müdürü İbrahim Keser'in bu olaydaki eylemlerinin “örgüte yardım” suçu kapsamında değerlendirilmesi gerektiğini bildirdi.

Naci Yılmaz'ın “suç işlemek amacıyla örgüt oluşturmak”, “gasp”, “adam yaralama”, “tehdit”, “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından 55 ile 94,5 yıl arasında hapis cezasına çarptırılmasını talep eden Savcı Saraç, davanın diğer 45 sanığının da “suç işlemek amacıyla oluşturulan örgüte üye olmak”, “örgüte yardım etmek”, “gasp”, “tehdit”, “sahte resmi belge kullanmak”, “adam yaralama” ve “ruhsatsız silah bulundurmak” suçlarından 1,5 ile 66,5 yıl arasında değişen hapis cezalarına çarptırılmalarını istedi.

Savcı Saraç, 11 sanığın dosyasının ayrılmasına ve ölen 2 sanık açısından da davanın düşürülmesine karar verilmesini talep etti.

Duruşma, sanıkların esas hakkındaki savunmalarını hazırlamaları amacıyla ertelendi.

a.a
Yayın Tarihi : 3 Nisan 2007 Salı 16:55:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?