4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Havalimanında bayram yoğunluğu

9 günlük Ramazan Bayramı tatilini İstanbul dışında geçirmek isteyen tatilciler, Atatürk Havalimanı'nda yoğunluğa neden oldu.Tur şirketleri, artan talep nedeniyle kayıtların erkenden dolduğunu söyledi. 

Sabahın erken saatlerinden itibaren, Atatürk Havalimanı'na gelen vatandaşlar, güvenlik kontrol noktaları ve bilet işlemlerinin yapıldığı kontuarlarda, check-in ve pasaport bankolarında uzun kuyruklar oluşmasına neden oldu. Yurt dışına tur düzenleyen birçok seyahat acentesi de terminal içerisinde stantlar kurdu. Seyahat acentesi görevlileri, 9 günlük bayram tatili nedeniyle yer kalmadığını, kayıtlarını kapattıklarını belirtti. Tur acentesi yetkililerinden Erdem Tekin, yurt dışında en fazla ilgiyi Barselona, Madrid, Dubai, Londra, Prag, Sharm El Sheikh, Kıbrıs, Paris, Fas, Milano gibi şehirlerin gördüğünü kaydetti. Tekin, "9 günlük bayram tatili nedeniyle yoğun bir ilgi var. Şuan tüm turlarımız dolu" diye konuştu. 

Yolcular ise 9 günlük tatili değerlendirmek ve yıl ortasında doping sağlamak için yurt dışı ve şehir dışını tercih ettiklerini söyledi. 

Öte yandan havayolu şirketleri de artan yolcu talebini karşılamak üzere 26 Eylül - 6 Ekim tarihleri arasında yurt dışı ve yurt içindeki bazı hatlara ek seferler düzenledi. 

Şirketler dış hatlarda Madrid, Saraybosna, Roma, Milano, Prag, Sharm El Sheikh, Nice, Palma De Mallorca, Barselona, Dubrovnik olmak üzere bir çok ülkeye ek seferler yaparken, iç hatlarda ise yoğunluk gören illerin başında gelen Adana, Antalya, Bodrum, Dalaman, Trabzon ve İzmir'e ek seferler düzenleniyorlar. 

Türk Hava Yolları (THY) tarafından Ramazan Bayramı dolayısıyla 26 Eylül-6 Ekim tarihleri arasında iç ve dış hatlarda toplam 111 ek sefer düzenlenecek. 

Onur Air ise Ramazan Bayramı dolayısıyla yoğun talep gören Antalya, İzmir, Bodrum ve Dalaman hatlarında 17 ek sefer düzenlerken, Atlasjet, Ramazan Bayramı nedeniyle yoğun talebi karşılamak üzere 60 ek sefer düzenliyor.

İHA
Yayın Tarihi : 26 Eylül 2008 Cuma 17:22:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?