30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Hayalet oto yakalandı

HAYALET OTO YAKALANDI

İstanbul'da, otomobili hızlı kullanması sayesinde aylardır polisin elinden kaçan çete lideri, 9 elemanıyla birlikte yakalandı.

Özellikle turistlere yönelik kapkaç başta olmak üzere, oto hırsızlığının da aralarında bulunduğu çok sayıda suça karıştıkları belirlenen çete üyelerinin gerçekleştirdiği bazı kapkaç olayları güvenlik kamerası tarafından saniye saniye kaydedildi.

İstanbul polisinin 7 aydır peşinde olduğu suç çetesi, gelen bir istihbarat üzerine düzenlenen operasyonla yakalandı. Liderliğini R.B ve M.G'nin yaptığı çeteyi uzun zamandır izleyen polis, M.G'yi çok hızlı araba kullandığı için bir türlü yakalayamıyordu. Kapkaç başta olmak üzere karıştıkları suçun ardından M.G'nin son derece hızlı kullandığı lüks otomobille her seferinde polisin elinden kaçan çete, bu kez yakalandı.

Düzenlenen operasyonda, çete liderleri R.B ve "Hayalet oto" tabir edilen otomobili kullanan M.G'nin de aralarında bulunduğu 10 kişi yakalandı. Gözaltına alınanlar arasında bulunan 3 bayanın; uyuşturucu satmak, kapkaç ve oto hırsızlığı gibi çok sayıda suça karışan çetenin çaldığı malzemeleri evlerinde sakladıkları ortaya çıktı.

Özellikle Fatih ve Aksaray'da turistleri hedef alan çete üyelerinin, Bayrampaşa'da da sabah erken saatler ile akşam saatlerinde tek yürüyen kişilerin çantalarını çaldıkları belirlendi. Gerçekleştirdikleri bazı kapkaç olayları, yol üzerlerindeki güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedilen çete üyeleri ile birlikte otomobil çalmak için kullandıkları oto jammerleri, çalıntı plakalar, cep telefonları ve bir miktar uyuşturucu ele geçirildi.

HAYALET OTO YAKALANDI
HAYALET OTO YAKALANDI
HAYALET OTO YAKALANDI
HAYALET OTO YAKALANDI
HAYALET OTO YAKALANDI
İHA
Yayın Tarihi : 12 Aralık 2009 Cumartesi 13:57:03
Güncelleme :12 Aralık 2009 Cumartesi 18:08:08


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?