1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Her yıl 500 bin araca ceza

İstanbul'da trafiğe kayıtlı 2 milyon 500 bin araç var. Bu rakama günlük ortalama 300 yeni araç ekleniyor. Cezalar en fazla, kaldırım üzerine yapılan parklara kesiliyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı trafik ekipleri her hafta düzenli olarak denetim ve kontrollerine devam ederken, araç sahiplerinin cebini ise en çok yanlış yere park etmekten ötürü kesilen cezalar yakıyor. İstanbul'da yıl içinde denetlenen 2 milyon araçtan yaklaşık 500 binine 'yasak parktan' dolayı cezai işlem uygulanıyor. Aracını hatalı park eden sürücü 52 YTL para cezasının yanı sıra araç çekimi ve otopark ücreti için de ceza ödüyor. Emniyet yetkilileri hatalı parkın trafik yükünü daha da artırdığını kaydederken, sürücüler otopark yetersizliği ve sokakların darlığından dert yanıyor.

Her gün İstanbul'da trafiğe kayıtlı 2 milyon 500 bin araç, metropolün yollarını aşındırıyor. Günlük ortalama 300 yeni aracın eklendiği İstanbul trafiği, bu yoğunluğu kaldıramıyor. İstanbul yollarında seyreden sürücüler bir yandan trafik sıkışıklığından dert yanarken, diğer taraftan da aracını park edeceği yer bulmakta sıkıntı yaşıyor. Mahallesinde ya da aracıyla gittiği yerde otopark bulamayan sürücüler çareyi park ihlali yapmakta buluyor. Bu durumda da ceza, kaçınılmaz oluyor. Hatalı park yapan şoförün aracı, zabıta ekiplerince otoparka çekilirken, 52 YTL'lik para cezası dışında araç sahibi bir de çekim ve otopark ücretini ödüyor. Trafik ekipleri, yaptığı denetimlerde, en fazla kaldırım üzerine ve duraklamanın yasak olduğu yerlere park etmiş araçlara ceza kesiyor. Sadece geçen hafta trafik birimlerince denetlenen 27 bin araçtan 6 bin'ine park ihlalinden dolayı cezai işlem uygulanırken, 19 Kasım ile 23 Aralık arasında toplam 47 bin 325 araç sahibi yanlış yere park etmekten ötürü para cezasına çarptırıldı.

Zaman
Yayın Tarihi : 31 Aralık 2007 Pazartesi 16:33:46


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?