6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul: Peker soruşturmasında 6 kişi serbest bırakıldı

Sedat Peker operasyonu kapsamında gözaltına alınan 10 kişiden altısı savcılık sorgularının ardından serbest kaldı.

Dört zanlı ise tutuklanma istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Çete soruşturması kapsamında, Sedat Peker ve grubuna yönelik yapılan operasyonda gözaltına alınan ikisi katip toplam 10 kişinin Emniyet’teki sorguları tamamlandı.

Zanlılar, sabah saatlerinde İstanbul Ağır Ceza Mahkemesi’ne getirildi. Sağlık kontrolünden geçirilen 10 kişi, Savcı Selim Altay ve Süleyman Ersöz tarafından sorgulandı.

10 kişiden, aralarında Şişli Adliyesi katibi Funda Şerife Örer, Beşiktaş’taki İstanbul Adliyesi katiplerinden Murat Köşnek, Ümraniye ilçe emniyet amiri Murat Yalgın’ın da bulunduğu altı kişi, savcılık sorgularının ardından serbest bırakıldı.

Eski MHP Şanlıurfa il başkanı Feridun Öncel, Gaffar Kandemir, Sinan Kandemir ve Fatih Çatal ise tutuklanmaları istemiyle mahkemeye sevkedildi.

Emniyet’te Peker operasyonu soruşturması

Emniyet Genel Müdürlüğü, Sedat Peker operasyonuna adı karışan polislerle ilgili soruşturma başlattı.

Soruşturma kapsamında, Emniyet iki müfettişi görevlendirdi.

Emniyet Sözcüsü Ramazan Er, "her kurumda olduğu gibi, bizde de bireysel hata yapanlar olabilir. Müfettişler çalışıyor" dedi.

Hata yapanlara adli işlem

Adli ve idari yönden soruşturmaların sürdüğünü belirten Emniyet Sözcüsü Er, hata yapanlar için adli işlem yapılacağını belirtti.

Mafyaya yönelik operasyonlarda gündeme gelen emniyet ile yargı arasındaki uyumsuzluk eleştirilerine de yanıt veren Ramazan Er, "yargı ile emniyet her zaman büyük uyum içinde çalışır. Sedat Peker operasyonunda da hiçbir anlaşmazlık söz konusu değildir" dedi.

Peker operasyonunun gelişimi

’Kelebek Operasyonu’ kapsamında gözaltına alınan ve İstanbul Cumhuriyet Savcılığı’na sevk edilen Sedat Peker ile beraberindeki 34 kişi tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye gönderildi.

12’nci Ağır Ceza Mahkemesi, ‘çıkar amaçlı suç örgütü kurmak ve yönetmek, Yusuf Altay’ın kaçırılması ve dövülmesi, Balıkesir’deki bir maden ocağı ile ilgili ihale ve sahte evrak düzenlemek’ suçlamalarıyla gözaltına alınan Sedat Peker ve beraberindeki 23 kişiyi serbest bıraktı.

Aynı gün, soruşturmayı yürüten Cumhuriyet Savcısı Selim Altay’ın itirazı üzerine serbest bırakılan Peker ile altı kişi hakkında gıyabi tutuklama kararı çıkarıldı.

Bu arada, Genelkurmay Başkanlığı da Sedat Peker grubuna karşı başlatılan operasyon sırasında bazı basın yayın organlarında çıkan haberle ilgili olarak idari tahkikat başlattı.

Hakkında çıkartılan gıyabi tutuklama kararı uyarınca aranan Sedat Peker ve kardeşi Atilla Peker, 11 ekim tarihinde teslim oldu. Peker kardeşler, tutuklanarak cezaevine gönderildiler.

Bu arada, Peker’in grubundan olan Hüseyin Nalbantoğlu, Atilla Ekser, Ali Bin Kalkan, Hakan Öztürk ve Ali Şahin Gürman da teslim olarak, cezaevine konuldular.
kenthaber-ajanslar-istanbul
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2004 Cuma 17:08:46
Güncelleme :15 Ekim 2004 Cuma 17:13:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?