7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul: Tıp'ta bir devrim yaşandı...

Tören, Moleküler Biyoloji-Biyoteknoloji ve Genetik Araştırmalar Merkezi’nin kurdelasının kesilmesiyle başladı. Kurdelayı, Öcalgiray ve Sağlamer birlikte kesti.

Açılışta, bir konuşma yapan Prof. Sağlamer, merkezin 1996 yılında açıldığını, ancak kaynakları yeterli olmadığı için bir türlü hizmete açamadıklarını ifade etti. Sağlamer, "Binamız ve kadromuz eksikti. Bu sebeple Dr. Orhan Öcalgiray’a başvurduk. Kendisi de bir İTÜ’lü olarak seve seve yardım edeceğini söyledi. Nihayet onun sayesinde bugün, bu anabilim dalını hizmete sunduk. Benim İTÜ Rektörü olarak son bir haftam kalmıştı. Bu açılışın benim zamanımda olması beni çok sevindirdi" dedi.

Rektörün ardından söz alan Dr. Yüksek Mühendis Orhan Öcalgiray, bütün yatırımlarının eğitime yönelik yatırımlar olduğunu söyledi. Eğitime yapılan her yatırımın, geleceğe yönelik bir yatırım olduğunu düşündüğünü söyleyen Öcalgiray, "Eğitime yönelik yatırım aynı zamanda, Atatürk’ün laik ve demokratik Türkiye’sine yapılan yatırımdır. Atatürk döneminde yaşamış bir insan olarak, şunu söyleyebilirim ki, 1950’den sonraki dönemde gelen iktidarlar, adeta Türkiye’yi eğitimsizleştirmek için çaba sarfetmişlerdir. İTÜ gençliğine sesleniyorum; milletimizi muassır medeniyetler seviyesine ulaştırmak için hep beraber çalışalım" dedi.

Tören sonrasında, Rektör Prof. Dr. Gülsün Sağlamer, Dr. Orhan Öcalgiray’a İTÜ’nün anahtarını armağan etti. Dr. Öcalgiray’a ayrıca İTÜ’ye katkılarından dolayı, Moleküler Biyoloji-Biyoteknoloji ve Genetik Araştırmalar Merkezi Müdürü Doç. Dr. Candan Tamerler Behar tarafından bir plaket verdi.

Öte yandan, Araştırma Merkezi’nin konferans salonuna da, Orhan Öcalgiray’ın eşi Saadet Öcalgiray’ın adı verildi.

iha-istanbul
Yayın Tarihi : 3 Ağustos 2004 Salı 11:55:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?