2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

İstanbul afet merkezi

Merkez, olağanüstü durumlarda, Afet Koordinasyon Merkezi-AKOM’un emrine girecek. Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan lojistik destek merkezi, afet ve benzeri durumlarda, Afet Koordinasyon Merkezi-AKOM’un emrine girecek ve İstanbul genelinde ihtiyaç duyulan acil sosyal talepleri karşılayacak.

Halkalı’da 38 bin metrekare alan üzerine inşa edilen merkez, 100 bin kişiye hizmet verebilecek yemek üretim tesisi ile, 300 bin koli alabilecek kuru gıda deposu, 500 tonluk su deposu ve 100 ton et saklama kapasiteli soğuk hava deposuna sahip.

Lojistik destek merkezinde, İGDAŞ, TEDAŞ, itfaiye ve ilkyardım birimlerinin yönetim merkezleri de bulunacak.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, merkez için depremden etkilenmeyecek bir bölge tercih edildiğini belirterek “Karayolu ulaşımı gibi havayolu ulaşımı da lojistik açıdan önemli çünkü eğer kentte çok ciddi tahribat çıkmışsa bir takım lojistik desteği de dışarıdan alacak bir merkez olması lazım. Çevresi açık ve barınma ihtiyacını sağlayabilecek kadar büyük bir alana kuruldu” dedi.

Maliyeti 71 milyon YTL olan lojistik destek merkezinde, çamaşır yıkama ve ütüleme tesisleri, elektrik ve tesisat birimleri ve bakım atölyeleri de bulunuyor. Merkez, büyükşehir belediyesine ait sosyal tesislerin ihtiyacını da karşılayacak.


aa
Yayın Tarihi : 17 Ağustos 2006 Perşembe 13:13:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?