7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul Boğazı tehlike atlattı...

Edinilen bilgiye göre, 123 metre uzunluğundaki Kuzey Kore Bandıralı "Baracuda 11" adlı kuru yük gemisinin, Sarıyer Yenimahalle açıklarında jenaratör mili kırıldı. Denize atılı halatlardan kaynaklanan arıza yüzünden kontrolden çıkan gemi, balıkçı barınaklarında bağlı bulunan teknelere çarptıktan sonra durabildi. Geminin, sürüklenmemek için çift demir attığı öğrenildi.
Olayda, geminin çarptığı teknelerde hasar meydana geldiği, tamamı Türk olan personelin sağlık durumunun iyi olduğu belirtildi. Kazanın meydana geldiği yerde ikamet eden vatandaşlar, korku dolu anlar yaşadı. Kıyı Emniyeti ve Gemi Kurtarma İşletmeleri Genel Müdürlüğü’ne bağlı "Kurtarma 1" ve "Kıyı Emniyeti 7" adlı acil müdahale tekneleri olayın hemen ardından kaza yerine geldi. Gemiye şu anda herhangi bir müdahalede bulunulmadığı belirtildi.
Basın mensuplarının sorularını cevaplayan, geminin 2. kaptanı Sude Beşorak: "Halat atmışlar. Jeneratör alıcısı çekti. Bu yüzden jeneratörün mili kırıldı. Demirlerimiz şu an atılı vaziyette." dedi.
iha-istanbul
Yayın Tarihi : 2 Ağustos 2004 Pazartesi 10:52:31


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?