7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul fırtınaya tutuldu!

İstanbul'da lodos fırtınası öğle saatlerinden sonra kuvvetini iyice attırdı. Meteoroloji fırtınanın 100 km hıza ulaşacağını açıkladı

Meteoroloji'den dün yapılan fırtına uyarısının ardından bugün saat 13.20 sularında özellikle Maslak, Mecidiyeköy, Çağlayan ve Kağıthane bölgelerinde çok şiddetli rüzgar ve hortum oluştu.

Yüksek binaların arasından girdap şeklinde tırmanan rüzgar, kaldırabildiği birçok nesneyi gökyüzüne püskürttü. İnşaat halindeki binalardan tahtaların uçtuğu gözlenirken, boş naylon poşetler, kağıtlar ve bitki parçaları havalarda uçuştu. Televizyon yayınları bile da bu sert rüzgardan ötürü geçici olarak kesildi.

Yağmursuz şekilde bir anda oluşan bu şiddetli rüzgara sokakta yakalanan vatandaşlar, savrulan nesnelerden korunmak için panik içinde sığınacak yer aradı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, Marmara Denizi'nde bu akşam itibariyle batı ve güneybatı yönlerden 6-8 kuvvetinde (60-75 km/saat) fırtına bekleniyor. Fırtınanın yarın sabah saatlerinde (09:00 TSİ) etkisini kaybetmesi tahmin ediliyor.

BOĞAZİÇİ KÖPRÜSÜ KAPATILDI
Trafik Kontrol Merkezi yetkilileri, Boğaziçi Köprüsü’nde Anadolu - Avrupa geçişinde şeritler kapatıldığını bildirdi. Avrupa - Anadolu geçişinde ise polis ekipleri kontrollü geçiş sağlıyor. Köprüde, rüzgarın şiddetine göre geçişlere izin veriliyor. Sürücülere köprüden geçerken direksiyonu sıkı tutmaları uyarısı yapıldı.

GSM HATLARINDA SORUN
İstanbul'da bazı GSM hatlarında sorun yaşanıyor.

KAPALIÇARŞI'NIN ÇATISI ZARAR GÖRDÜ
İstanbul'da yaşanan şiddetli rüzgar ve fırtına nedeniyle Kapalıçarşı’nın çatısı zarar gördü, Bayrampaşa’da bir caminin minaresi çöktü.

NİŞANTAŞI'NDA BİNANIN DIŞ KAPLAMASI ÇÖKTÜ
Nişantaşı’nda inşaat halindeki bir binanın dış kaplaması büyük bir gürültüyle çöktü.

 

...
Yayın Tarihi : 18 Nisan 2012 Çarşamba 14:09:38
Güncelleme :18 Nisan 2012 Çarşamba 16:37:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?