4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul Teksas'a döndü

Riddim bardaki güvenlik kameralarından çıkan görüntüler aksiyon filmlerini aratmıyor.

Polis, Taksim’de 3 kişinin öldüğü Riddim bardaki çatışmaya karışan 11 kişiyi yakaladı. Barın güvenlik kameralarından çıkan görüntüler Amerikan aksiyon filmlerini andırıyor.

İstanbul Beyoğlu’ndaki Riddim Bar’da Kurban Bayramı’nın ikinci akşamı çıkan çatışmada Tufan Saral ile Murat Uygur ve Onur Fidan hayatını kaybetti. Kanlı bar baskınıyla ilgili soruşturma başlatan İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi Müdürlüğü, çatışmaya girenlerin Yakup Saral’ın adamları olduğunu belirledi. Polis, saldırganların izine Zonguldak’ta ulaştı. Bir benzin istasyonunda kıstırılan Yakup Saral ve Özgür Saral kıskıvrak yakalandı. Devam eden operasyonlarda baskında yaşamını yitiren Tufan Saral’ın adamları Fatih Zengin, Ali Yılmaz ve Şahin Ekinci’nin de aralarında bulunduğu 11 zanlı yakalandı.

Akrabaların hisse savaşı


İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şubesi olayın ardında cezaevindeki Ümit Saral ile yakalanan Yakup Saral arasında Riddim Bar’ın hissesi yüzünden çıkan anlaşmazık olduğunu saptadı.

Riddim Bar’ın eski ortaklarından olan karikatürist Galip Tekin, diğer ortağı Murat Başkan ile anlaşmazlık yaşadı. Murat Başkan, Yakup Saral ile ortaklığa başladı. Yakup Saral güvenliği sağlamaları için buraya kendi adamlarını yerleştirdi. Ancak bu kez devreye cezaevinde bulunan Ümit Saral girdi.

“Saral ismini kullandın”


Cezaevinde bulunan Ümit Saral ise bu olayı duyunca adamları aracılığı ile akrabası Yakup Saral’a haber yolladı. Barın hisselerinin kendi adamlarına devredilmesini isteyen Ümit Saral, aynı zamanda akrabası da olan Yakup Saral’a “Sen burayı Saral ismini kullanarak aldın. O nedenle hisseleri benim adamlarıma devret” dedi. Yakup Saral ise bu isteğe karşı çıktı. İki akraba arasındaki gerginlik bar baskınına kadar gitti.

Dehşet anları kamerada


Osman Nuri Saral’ın çatışmada hayatını kaybeden Murat Uygur’a ateş atmesi saniye saniye güvenlik kameralarına yansıdı. Görüntülere göre dehşet anları silahlı 8 kişinin Riddim Bara gelmesiyle başlıyor daha sonra bar işletmecisi Yakup Saral’ın odasına giriyorlar. İki grup arasında tartışma başlıyor. Küfürleşmelerin ardından silahlar çekiliyor.

Yakup Saral’ın yanında bulunan Osman Nuri Saral ve Özgür Saral da silaha sarılınca çatışma başlıyor ve baskın yapanlar çareyi kaçmakta buluyor. Olayın en dehşet anı ise bu sırada kameralara yansıyor. Baskın yapan grubun arasında bulunan Murat Uygur tam merdivenleri çıkarken kurşunların hedefi oluyor. Murat Uygur’a kurşun yağdıran kişiyse Osman Nuri Saral. Kurşunların hedefi olan Murat Uygur daha fazla kaçamıyor ve kendisi ile baskına giden Tufan Saral ve Onur Fidan ile birlikte görüntülerinin kaydedildiği andan dakikalar sonra can verdi.

Benzincide yakalandılar


Yakup ve Özgür Saral, Zonguldak’ta bir benzin istasyonunda böyle yakalandı. Süren operasyonlarla gözaltına alınanların sayısı 11’e yükseldi. Bu kişilerle 8 ruhsatsız tabanca bir pompalı tüfek ve çok sayıda fişek de ele geçirildi.

Sadece Aralık’ta 7 kişi öldürüldü


Riddim Bar’da üç kişinin öldüğü çatışmadan başka sadece Aralık ayında barlarda çıkan silahlı kavgalarda dört kişi daha yaşamını yitirdi. Trafik kazasında yaşamını yitiren Miss Dream of the World birincisi Hazal Müezzinoğlu’nun sevgilisi bar işletmecisi Engin Temel, 9 Aralık’ta evinin önünde kimliği belirsiz kişi veya kişiler tarafından başından vurularak öldürüldü. Temel’in bar için rant kavgasından öldürüldüğü ileri sürüldü. 14 Aralık’ta ise Elmadağ Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Code-S Bar’da iki grup arasında tartışma çıktı. Kavgada bıçak darbeleriyle yaralanan dört kişiden ikisi öldü. Kavganın, iki grup arasında, yanlarındaki kadınlara taciz edici şekilde bakıldığı iddiasıyla başladığı iddia edildi. Son bar cinayeti ise dün ise Şişli’de yaşandı.

İşte saldırının arkasındaki isim


Ümit Saral, Saral Çetesi’nin lideri olan ve Sedat Şahin’le girdiği kavga sonrasında İtalya’ya giden Hüseyin Saral’ın, Şahin’in adamları tarafından öldürülmesinden sonra ettiği intikam yemini ile tanındı. Sedat Şahin ve adamlarına adeta savaş açan Ümit Saral, Trabzon’un Of ilçesinde 129 yıldır belediye başkanlığı koltuğuna oturan ve emniyet müdüründen başarılı işadamlarına kadar pek çok ismin mensubu olduğu 30 bin kişilik ’Saral Ailesi’nin üyesi. Amcasının öldürülmesinden sonra çetenin yeni lideri olan ve savaşı başlattığı öne sürülen Ümit Saral’ın, intikam için Şahin’in ve adamlarının isimlerinin bulunduğu 35 kişilik bir ölüm listesi hazırladığı ve bu listedeki isimleri öldürttüğü iddia edildi.

Saral’ın hazırladığı iddia edilen listedeki 5 kişi öldürüldü, çok sayıda kişi ise yaralandı. Ümit Saral ise 14 Ekim 2005’te yakalandı. Ümit Saral hakkında “yağma, adam kaçırma, adam yaralama, tehdit ve çete kurmak” suçlarından 30 yıldan 150 yıla kadar hapis cezası isteniyor.

Vatan
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2008 Pazar 14:05:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?