30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da caz rüzgarı esecek

Paula West Quartet, "Garanti Caz Yeşili" konserleri kapsamında, 14, 15, 16 ve 17 Ocak 2009 tarihlerinde İstanbul Jazz Center'da hayranlarıyla buluşmaya hazırlanıyor. Grubun vokalistliğini yapan Paula West'e, piyanoda George Mesterhazy, basta Kağan Yıldız ve davulda Cengiz Baysal eşlik edecek.

Kaliforniya'nın San Diego şehrinde doğan Paula West, gençlik yıllarında Dinah Washington, Billie Holiday ve Sara Vaughn gibi caz şarkıcılarını dinleyerek büyüdü. San Fransisco'ya taşınmasıyla birlikte geleceği için önemli kararlar alan ve ses eğitimine başlayan West, yavaş yavaş kendi yeteneğini keşfetmeye başladı.

Katıldığı açık mikrofon gecelerinden birinde Ken Muir ile tanışarak, profesyonel kariyerine adım attı. Vibrato olmaksızın bir noktayı sürdürebilmeyi ve müzikleri özgün tonuyla yorumlamayı, ders almaya başladığı Faith Winrop'tan öğrendi.

Bobby Hutcherson, Bill Charlap, Frank Weiss, Mulgrew Miller, Peter Washington, Victor Lewis, Bruce Barth, Regina Carter gibi isimlerle çalışan West'in üç albümü bulunuyor."Temptation", "Restless" ve "Come What May" adlı albümleri, elde ettikleri başarı nedeniyle Kaliforniya'nın "En İyi Caz Albümü Müzik Ödülü"nü aldı.

Batı yakasında başladığı kariyerine New York ve Philadelphia'da verdiği konserlerle devam eden sanatçı, Avrupa ve Amerika'da birçok sanat etkinliğine katılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 5 Ocak 2009 Pazartesi 13:15:42


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?