7
Mayıs
2024
Salı
İSTANBUL

İstanbul'da kar beklentisi

İstanbul’da sabah saatlerinden itibaren etkili olan sağanak yağışın akşama doğru yüksek kesimlerde karla karışık yağmur ve kara dönüşmesi bekleniyor.

İstanbul Meteoroloji Bölge Müdürü Mustafa Yıldırım, kentte 17 derece olan hava sıcaklığının sabah saatlerinde 10 derece birden düşerek 7 dereceye indiğini belirterek, sıcaklıkların gün içinde azalmaya devam edeceğini söyledi.

Don ve buzlanmaya dikkat

Hava sıcaklığının gece saatlerinde sıfır dereceye düşeceğini belirten Yıldırım, "bu nedenle gece don ve buzlanma bekliyoruz. Kar yağışının gece de hafif aralıklarla süreceği tahmin ediliyor" diye konuştu.

Yarın hafif kar yağışı bekleniyor

İstanbul’da yarın da karla karışık yağmur ve hafif kar yağışı görülecek. Hava sıcaklıklarının yarın en yüksek beş, en düşük sıfır derece olması bekleniyor.

Meteoroloji uzmanları, İstanbul’da pazartesi günü de, soğuk havanın etkisini artırmasıyla, yer yer kar atıştırabileceğini belirtiyorlar.

Vapur seferleri aksıyor

İstanbul’da şiddetli lodos ve yağış nedeniyle bazı hatlarda iptal edilen vapur seferleri, Sirkeci-Adalar hattı dışında yapılmaya başlandı.

Çanakkale’de etkili olan ve hızı zaman zaman saatte 70 kilometreye ulaşan lodos nedeniyle ise, Gökçeada-Çanakkale, Bozcaada-Geyikli arasındaki deniz ulaşımı aksadı.

Çanakkale-Eceabat, Gelibolu-Lapseki arasındaki araba vapuru seferleri ise, normal olarak sürüyor.

Sıcaklıklar düşüyor

Yarın sıcaklıklar Marmara’da dört-beş, iç kesimlerde iki-beş, Bolu çevresinde de iki-üç dereceye inecek.

Pazartesi günü düşüş devam edecek ve Marmara’da sıcaklıklar iki-üç, iç kesimlerde sıfır, Bolu çevresinde ise sıfırın altına düşecek
istanbul
Yayın Tarihi : 20 Kasım 2004 Cumartesi 11:18:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?