1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

İstanbul'da 'molotof' çetesi

Esenler'de bir işyerine molotof kokteyli atan kişilerin öldürülen çete lideri 'Çamur Erkan' lakaplı E.A.'nın adamları oldukları ileri sürüldü. Saldırının esnaflara gözdağı vermek ve intikam almak için gerçekleştirildiği kaydedildi. 

2 gün önce Esenler ve çevresindeki esnaflardan haraç topladıkları ileri sürülen çete elemanları ile esnaflar arasında silahlı kavga çıkmış ve çatışmada çete lideri olduğu iddia edilen 'Çamur Erkan' lakaplı E.A. öldürülmüştü. Olayın üzerinden 24 saat geçmeden bu kez de Esenler Turgut Reis Mahallesi Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan bir dükkana, kimliği belirsiz kişiler tarafından molotof kokteyli atıldı. İşyerinde çıkan yangına, olay yerine gelen itfaiye ekipleri müdahale etti. Yangın kısa sürede söndürülürken, bölgeye gelen polis ekipleri inceleme yaptı. 

İddiaya göre, çetenin lideri olduğu öne sürülen ve "Çamur Erkan" lakabıyla bilinen E.A., önceki gün bazı esnafları gezerek haraç istemiş, bir esnafın "red" cevabı vermesi üzerine bıçak çektiği öne sürülen E.A. ile esnaf E.Ç arasında tartışma çıkmıştı. Karşılıklı restleşen E.A. ile E.Ç. daha sonra birbirlerini tehdit ederek Oruç Reis Mahallesi'nde bir parkta buluşmuştu. Esnaf E.Ç., kardeşleri M.Ç., E.Ç., Ş.Ç. ile esnaf arkadaşı R.K. ile parka gitmiş, burada karşı karşıya gelen taraflar arasında yaşanan silahlı ve bıçaklı kavgada "Çamur Erkan" lakaplı E.A., başına isabet eden 3 kurşunla olay yerinde hayatını kaybetmişti. Olayın ardından gözaltına alınan 4'ü kardeş 2 esnaf ise sorguya alınmıştı. Emniyette sorguları süren şahıslar, E.A. ve adamlarının sürekli haraç tehditlerinden bıktıklarını, son olarak da bıçak çekilerek ölümle tehdit edildiklerini iddia etmişti. 

Polisin olayla ilgili soruşturması sürüyor.
iha
Yayın Tarihi : 6 Ocak 2007 Cumartesi 22:17:27


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?