6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İstanbul'un göbeğinde yağmur esareti

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE YAĞIŞLA GELEN ESARET

İstanbul'da etkili olan sağanak yağış nedeniyle E-5 karayolu İncirli köprü altında 2 yolcu minibüsü mahsur kaldı. Aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu yolcular, mahsur kaldıkları minibüslerde uzun süre kurtarılmayı bekledi. Çocuklar, babaları tarafından sırtlanarak güvenli bir noktaya taşınırken, her iki minibüs de, itfaiye ekiplerinin çalışmaları sonucu kurtarıldı.

İstanbul'da aralıklarla etkili olan sağanak yağış nedeniyle E-5 karayolunun İncirli köprü altı mevkii suyla doldu. İçerisinde yolcular bulunan hatlı iki minibüs, bir anda suyla dolan yolda mahsur kaldı. Yoldan geçen sürücüler, su birikintisi nedeniyle araçlara ulaşamazken, itfaiyeye haber verildi. Kısa sürede olay yerine gelen itfaiye ekipleri, aralarında kadın ve çocukların da bulunduğu mahsur kalan yolcuları kurtarmak için çalışma başlattı. Minibüste bekleyen yolcular, yağışın bir anda geldiğini

belirterek, "Mahsur kaldık. Araç içine su dolmaya başlayınca korktuk. Şoför zorladı, geçmeye çalıştı ancak olmadı" dedi.

Bölgede trafik bir süre aksarken, sayıları yaklaşık 40'ı bulan yolcular, minibüslerde uzun süre kurtarılmayı bekledi. Bu sırada bir baba, çocuklarını sırayla sırtında taşıyarak güvenli bir noktaya götürdü. Başka bir çocuk da, itfaiye eri tarafından taşınarak minibüsten indirildi.

İtfaiye ekipleri, kurtarma çalışmaları kapsamında minibüslere halat bağladı. Minibüsün çekilişi sırasında bir halat koptu. Her iki minibüs de, ekiplerin ikinci denemesinde halatlar yardımıyla su birikintisinden kurtarıldı. Daha sonra vatandaşlar araçlardan tahliye edildi. İtfaiye ekiplerinin biriken suyu tahliye etmesinin ardından bölgede trafik normale döndü.

İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE YAĞIŞLA GELEN ESARET
İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE YAĞIŞLA GELEN ESARET
İSTANBUL'UN GÖBEĞİNDE YAĞIŞLA GELEN ESARET
İHA
Yayın Tarihi : 30 Haziran 2010 Çarşamba 15:24:00
Güncelleme :30 Haziran 2010 Çarşamba 15:32:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?