4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

İstanbul'un gözbebeği satıldı

Ataköy arazisinin satışı için düzenlenen ihalede en yüksek teklifi Sinpaş-Kat Turizm verdi.

650 milyon YTL'den başlayan teklifler 6. turda 810 milyon YTL'ye yükseldi. En yüksek teklifi Ağaoğlu İnşaat verdi. 5 dakika ara verilen ihalede Sinpaş 820 milyon YTL önerdi. 8. Turda Sinpaş 840 milyon YTL önerirken hemen ardından Ağaoğlu'nun 845 milyon YTL'lik teklifi geldi. Fakat Sinpaş 850 milyon dolarla ihaleyi kazandı.

BAKIRKÖY'ÜN EN DEĞERLİ ARAZİSİ

Ataköy Konakları ile Marmara Denizi arasında kalan 124 bin 980 metre kare büyüklüğündeki arsanın yarısı, 68 bin metre karelik bölümü, TOKİnin sözleşmeye koyacağı özel maddeyle yeşil alan olarak korunacak, park ve yeşil alan olarak düzenlenerek halkın kullanımına açılacak. Uzun bir sahil şeridine sahip arsanın bu bölümüne kapalı inşaat yapılamayacak. İhaleyi kazanan yatırımcı, bölgeye otel, apart otel, gazino, marina, yat kulübü, alışveriş tesisleri, lokantalar, kongre tesisleri, akaryakıt satış üniteleri, sağlık kulübü, gösteri spor ve eğlence tesisleri kurabilecek.

TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Bakırköydeki söz konusu arazinin daha önce ihalesi iptal edilen ve içinde Dünya Göz Hastanesi ile Galleria Alışveriş Merkezi’nin de yer aldığı arsayla bir ilgisinin bulunmadığını belirtirken, toplam inşaat alanı 249 bin 960 metre kare olarak belirlenen arazinin Atatürk Havalimanına 3 dakika mesafede olduğuna dikkati çekmişti.

Bayraktar, "Hukuki olarak hiçbir sorun bulunmayan, konum itibariyle İstanbul'un göz bebeği Bakırköy'de bulunan böylesine değerli bir arsayı alacak yatırımcının bu işten karlı çıkacağını düşünüyorum. Ayrıca, ihaleyi kazanan yatırımcıya yüzde 20 peşinat ve 24 ay da vade ile ödeme kolaylığı sunacağız" demişti.

Vatan
Yayın Tarihi : 23 Eylül 2008 Salı 15:49:53


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?