6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

’İstanbul’un marka projelere ve yatırımlara ihtiyacı var...’

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İş Hayatı Dayanışma Derneği’nin (İŞHAD) Yeşilköy Renaissance Hotel’de düzenlediği toplantıda işadamlarına "İstanbulla ilgili projelerini ve şehrin iş dünyasına sunduğu fırsatları" anlattı.

İTO Başkanı Mehmet yıldırım ile İŞHAD Başkanı Rıza Nur Meral ve dernek üyesi işadamlarının hazır bulunduğu programda konuşan Başkan Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul’un son 50 yıl içinde plansız sanayileştiğine ve çarpık yapılaştığına dikkat çekerek, "İstanbulluların da iyi şartlarda yaşama ve tatil hakları var. İstanbul sahillerinde denize girebilme hakları var. Büyükşehir Belediyesi olarak rutin hizmetlerimizi iyileştirerek devam ettireceğiz. Ancak İstanbul’un birinci öncelikli sorunları ulaşım ve depremdir..." dedi.

Bir önceki dönemde başlanan Florya Deniz Akvaryumu, Eminönü-Kabataş Raylı Sistemi, Sultançiftliği-Edirnekapı Raylı Sistem Hattı gibi projelerin iyi hesaplanmadan yapılan sorunlu projeler olduğunu kaydeden Başkan Topbaş, Büyükşehir bürokratları ile uzun süren çalışmalar yaparak bu projeleri uygulanabilir hale getirdiklerini vurguladı.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mimar Kadir Topbaş’ın toplantıda açıkladığı İstanbul ile ilgili projelerinden bazıları şunlar;

- Şehir dışında ’Stok Konut’ modeliyle yapılacak alternatif yerleşim alanları
- Deprem güçlendirme çalışmaları ve bu çalışmaların Büyükşehir Belediyesi tarafından kredilendirilmesi
- Çağdaş kültür turizmini etkileyecek Şehir Sanat Galerisi
- Taksim-Yenikapı Metro Hattı kapsamında Haliç üzerine yapılacak Metro Köprüsü (Projesini Başkan Topbaş’ın çizdiği köprüde çok farklı bir teknoloji ve tasarım uygulanacak. Köprünün turizme de büyük katkısı olacak.)

- Çamlıca Tepesi’ndeki TV vericilerini toplayacak çok büyük ve görkemli bir kule projesi
- İstanbul’un caddelerinin, meydanlarının ve anıt eserlerinin aydınlatılarak şehrin ’24 saat yaşanan, özgür ve güvenli bir kent’ haline dönüştürülmesi
- Olimpiyat Stadı’nın çevresinin rehabilitasyonu ve bölgenin bir Olimpiyat Köyü’ne dönüştürülmesi
- Haydarpaşa Limanı’nın kaldırılarak bölgenin turizm merkezine dönüştürülmesi
- İstanbul’daki üstgeçitlerin rehabilite edilerek kullanışlı ve estetik hale dönüştürülmesi
- Eski Kartal Çimento Fabrikası alanının rehabilitasyonu
- Harem Otogarı’nın kaldırılarak bölgenin turizme kazandırılma projesi
- İstanbul’un her iki yakasında inşa adilecek modern Sebze-Meyve ve Balık Halleri
- İstanbul’un her iki yakasında inşa edilecek Özürlüler Kampüsü
- Sultançiftliği Raylı Sistem Hattı’nın yan yollarla kesişen noklarındaki 5,5 kilometresinin yer altına alınması
- Kavşaklarla kesişen noktalarının yer altında olacağı (aç-kapa sistemiyle yapılacak) Gebze-Harem Raylı Sistem Hattı
- İstanbul’un çeşitli bölgelerindeki park sorununu çözecek yer altı ve katlı otoparklar
- Semt pazarlarının cadde ve sokaklardan kaldırılarak haftada bir gün katlı otoparklarda açılması projesi
- Son olarak, Başkan Mimar Topbaş’ın "Gerçekleşirse bin yılın projesi olacak" dediği süpriz bir proje.

Başkan Topbaş’tan, İstanbul için 10 yıllık hedef...

İŞHAD toplantısında işadamlarının sorularını da cevaplandıran İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mimar Kadir Topbaş, İstanbul’un bir marka şehir haline dönüştürülmesi için pekçok alanda marka üretmesi gerektiğini belirterek, "İstanbul’a yönelik vizyon projelerimizin tam anlamıyla gerçekleşmesi için 10 yıllık bir hedef koydum" dedi.

Topbaş’tan işadamlarına "İstanbul’a Yatırım" çağrısı...

Öte yandan Mimar Topbaş, İstanbul ile ilgili projelerin gerçekleşmesi için çok sayıda yatırıma ve yatırımcıya ihtiyaç duyulduğunu dile getirerek, işadamlarına "İstanbul’a her alanda yatırım yapın" çağrısında bulundu.

Kadir Topbaş, "Ben İstanbulluların şehrimizle ilgili her türlü görüşüne ve projesine açığım. Belediyemizin web sitesindeki maillerimi bizzat kendim okuyorum. Oraya İstanbul ile ilgili hür türlü düşüncenizi ve teklifinizi yazabilirsiniz. Ayrıca işadamlarımızdan, metro dahil her alanda İstanbul’a yap-işlet ve yap-işlet-devret modeliyle yatırım yapmalarını bekliyorum. Bu konuda reflekslerimiz çok güçlüdür, hangi projeyi gerçekleştirmek isterseniz hemen evet deriz" şeklinde konuştu.

Kenthaber
Yayın Tarihi : 1 Ekim 2004 Cuma 12:49:14


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?