20
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

İTO'dan turizme 'Anzak Günü' desteği

İstanbul Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, Türkiye’nin uluslararası platformlarda dostluk temelinde onurlu bir devlet olarak tanınması için tüm sorumlulukları yerine getirmeyi hedeflediklerini belirterek, "Önümüzdeki dört ay için üzerinde çalıştığımız, İstanbul için son derece önemli üç etkinlik var. Bunlar Anzak Günü, UEFA ve Formula 1’den oluşuyor" dedi.

Türkiye’nin uluslararası platformdaki ekonomik-sosyal ilişkilerini, özellikle de turizm alanındaki geniş işbirliği potansiyelini hareket geçirecek bir dizi çalışmaya start verdi. Bu çerçeve de İTO Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş söz konusu etkinlikler hakkındaki çalışmaları düzenlenen bir basın toplantısı ile anlattı. Murat Yalçıntaş, Çanakkale kara savaşlarının 90. yıldönümü ve Türkiye ile Avustralya ve Zelanda’yı birbirine yaklaştıran, Türkiye’nin adını dünyaya hoşgörü ve misafirperverlik ile duyurulmasını sağlayan Anzak Günü nedeniyle basın toplantısı düzenledi.

"HEDEFLERE EMİN ADIMLARLA İLERLİYORUZ"

Toplantıda yeni oda yönetimi olarak ilk bir aylık icraatlarını anlatan Yalçıntaş İTO olarak hedeflenenler doğrultusunda emin adımlarla ilerlediklerinin söyledi.

Yalçıntaş, "Bizim için önemli olan uyum, güven ve işbirliği ile yüksek katılımının sağlanmasıyla başarıya gidilmesidir. Formula 1’e sahip çıktık. Bu projeyi İTO başlattı ve sonuna kadar götürecek. Dünkü meclisimizden Formula İstanbul Yatırım A.Ş.’ye (FİYAŞ) İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve İstanbul İl Özel İdaresi’nin de ortaklığına onay verildi. FİYAŞ’ın sermayesi de 130 milyon YTL’ye kadar çıkarılma yetkisi bize verildi. Ancak illaki bu rakama çıkarmamız şart değil. Ancak hisse oranları hakkında bir kesinlik yük. Bizim teklifimiz İl Özel İdaresi’ne yüzde 10, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne ise yüzde 15.Ancak bunlar sadece bizim teklifimizdir ve kesin olmayan oranlardır. Formula 1’in büyük ortağı İTO’dur ancak hisse oranımız daima TOBB ile eşit olacaktır" diye konuştu.

KOBİ’LERE KREDİ İMKANI

Yalçıntaş, İTO bünyesinde gerek sendikasyon kredilerini takip edecek, gerekse uluslararası fonlarla temasa geçebilecek ve küçük işletmelerin kredi ihtiyaçlarında onlara yol gösterecek kredi danışma merkezinin çalışmalarını sürdürerek, dünyanın önde gelen finans kuruluşları ile görüşmelerin sürdüğünü bu anlamda yakın bir zamanda İTO üyelerine ve özellikle KOBİ’lere kredi imkanlarının gerçekleşeceğini söyleyerek konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Odamız Akdeniz Odalar Birliği Başkan Yardımcılığını sürdürüyor. Bu bağlamda Barcelona Ticaret Sanayi ve Deniz Odası Başkanı’nın da katıldığı bir toplantıyı İTO’da gerçekleştirdik. Bu bağlamda Malaga’da yapılacak olan genel kurul için de odamız bir sunum hazırlığı içindedir. Yine sonbahara doğru İTO’nun ev sahipliğinde Akdeniz’de sınırı olan ülkeler arasında olan tekstil konusunda bir factorial çalışma gerçekleştireceğiz. Bu tekstil alanında önemli bir çalışma olacak. Ayrıca turizm almaçlı Doğu Anadolu’yu Kalkındırma Projemiz devam ediyor. Bu çalışmamızla Doğu Anadolu’nun turizm anlamında ve bölgesel olarak kalkınmasını hedefliyoruz."

12 BİN TURİST HEDEFİ
Daha sonra, İTO’nun sorumluluğunun sadece İstanbul ile sınırlı olmadığını ve Türkiye’yi kapsayan sosyal bir sorumluluğu olduğunu ifade eden Yalçıntaş, "Ülkemizin uluslararası platformlarda dostluk temelinde onurlu bir devlet olarak tanınması için tüm sorumluluklarımızı yerine getiriyoruz. Önümüzdeki dört ay için üzerinde çalıştığımız,İstanbul için son derece önemli üç etkinlik var. Bunlar Anzak Günü, UEFA ve Formula 1’den oluşuyor. Bu etkinliklerden ilki olan Anzak Günü çerçevesinde bölgede gerçekleştireceğimiz etkinlikle 12 bin turiste ulaşmayı hedefliyoruz. Anzak Günü çerçevesinde Gelibolu’ya 25 bin Avustralyalı ve Yeni Zelandalı’nın gelmesi bekleniyor. Biz, üzerinde İstanbul fotoğraflarının ve sloganların olduğu dört ayrı posta kartından 12 bin tane bastırdık ve bunları Avustralya ve Yeni Zelanda’dan gelen turistlere dağıtacağız ve onların sevdiklerine yazdıkları bu kartları geri alarak posta ücretini biz ödeyerek, istedikleri adrese postaya vereceğiz. Yine İTO’yu ve İstanbul’un tarihi ve turistik zenginliklerini tanıtıcı bir broşür de aynı zamanda turistlere dağıtılacak. Böylece hem İstanbul’a daha fazla turist gelmesini sağlamak hem de ülkemizi İstanbul dışında dünyada da daha iyi tanıtma imkanımız olacak" ifadelerini kullandı.

İHA
Yayın Tarihi : 22 Nisan 2005 Cuma 20:05:05
Güncelleme :25 Nisan 2005 Pazartesi 13:10:52


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?