30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Kadın savcıyla ıslık kavgası

Sarıyer’de Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu’nun kendisine ıslık çalarak tacizde bulunduğunu iddia ettiği iki kardeş tutuklandı

Cumhuriyet Savcısı Aslı Betül Cevizoğlu ile kendisine “ıslık çaldığını” öne sürdüğü Murat Kara (22) arasında çıkan kavga karakolda bitti, Kara ile kardeşi tutuklandı. Sarıyer Cumhuriyet Savcılığı’nda görevli Aslı Betül Cevizoğlu, Sarıyer Afiyet Sokak’ta yürürken, arkasından “ıslık çaldığını” öne sürdüğü Kara ile tartıştı.
Çıkan kavgaya Kara’nın kardeşi Arif Kara (27) ile yanındaki Sadettin Atik (63) müdahale etti. Polis, tarafları karakola götürdü. İddiaya göre Cevizoğlu, Kara’nın kendisine ıslık çaldığını anlattı. Savcı, “Bana mı çaldın?” diye uyardığı gencin kendisine tokat attığını kendisinin de buna karşılık verdiğini anlattı. Islığı kardeşi için çaldığını savunan Kara da Cevizoğlu’nun kendisine tokat atarak boğazını sıktığını öne sürdü.

‘Avukat bulamadım’
Arif Kara da kavgaya müdahale ederken Cevizoğlu’nun saldırısına uğradığını iddia etti. Kavgayı ayırmak için araya girdiği sırada Cevizoğlu’ndan tokat yediğini iddia eden Atik ise “Çocukların böyle bir şey yapacaklarını sanmıyorum” dedi.
İki kardeş, “cinsel taciz, hakaret ve darp” suçlarından tutuklandı. Cevizoğlu’nun rapor aldığı öğrenildi. Baba Ali Kara, “Sarıyer’deki bütün avukatları dolaştım ancak savcıdan korktukları için hiçbiri davayı kabul etmedi” dedi.

Milliyet
Yayın Tarihi : 8 Temmuz 2009 Çarşamba 22:59:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?