30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

'Kaldırım açılımı istiyoruz'

GÖRME ENGELLİLER:

Görme Engelliler Dermeği üyesi yaklaşık 30 kişi, Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi önünde toplandı. Kafalarına sargı bezi takan görme engelliler, Ortaköy'e doğru yürüyüşe geçti. Görme engelliler, kaldırımdaki elektrik direkleri ve park halindeki arabaları protesto etti. Polis ekipleri ise korsan gösteri sandıkları eylemi, havadan helikopterle takip etti. Eylemin görme engelliler tarafından yapıldığının anlaşılması üzerine Beşiktaş semalarındaki helikopter bölgeden uzaklaştı. Söyledikleri şarkılar eşliğinde

yürüyen görme engelliler, "Kaldırım açılımı istiyoruz", "Ne işi var bu ağacın kaldırımda" diye slogan attı. Çırağan Caddesi boyunca devam eden yürüyüş sırasında kaldırımdaki bir ağaç ise görme engellilere zor anlar yaşattı.

Beşiktaş Kaymakamlığı önünde son bulan yürüyüşün ardından Engin Yılmaz grup adına basın açıklaması yaptı. Yılmaz, "Bugün Dünya Beyaz Baston Günü. Artık her ay böyle bir yürüyüş yapacağız. Bu kaldırımlara park edilen arabalar, direkler, ağaçlar yüzünden her gün görme engelli bir arkadaşımız yaralanıyor. Biz artık bir kaldırım açılımı istiyoruz. Maalesef Türkiye'de kaldırımlar 18-50 yaş arası insanlar için ayarlanmış. Bu eşitsizlik demek. Bir an önce bu açılımın yapılmasını istiyoruz" dedi.

Basın açıklamasının ardından ellerindeki beyaz bastonları yere vuraral ritim tutan görme engelliler daha sonra dağıldı.

 

İHA
Yayın Tarihi : 15 Ekim 2009 Perşembe 12:48:03
Güncelleme :15 Ekim 2009 Perşembe 14:01:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?