1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kanalizasyona giren 3 kişi kayboldu

Büyükçekmece'de tıkanan kanalizasyonu açmak için boruya giren 3 işçi kayboldu. İşçileri kurtarmak için kanalizasyon içerisinde çalışması başlatıldı.


Olay, Büyükçekmece Albatros Sahili'nde meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, saat 19.30 sıralarında İSKİ'nin kanalizasyon gider borusunda meydana gelen tıkanıklığı açmak için borunun içine giren 2 işçiden haber alınamadı.

Bunun üzerine, arkadaşlarına bakmak için boruya bir işçi daha girdi. Bu işçinin de çıkmaması üzerine, İSKİ ve itfaiye ekiplerine haber verildi.

Tüm çağrılara cevap vermeyen 3 işçi için arama çalışması başlatıldı. Deniz seviyesinin 4 metre altında kalan ve yaklaşık 2 metre çapında olan
kanalizasyon borusunu motopomplarla çekme çalışması başladı. İşçilerin hiç bir güvenlik önlemi almadan girdikleri anlaşılan kanalizasyon borusu çevresinde geniş bir güvenlik kordonu oluşturuldu. Olay yerine çok sayıda ambulans, itfaiye, arama kurtarma ve İSKİ ekibi sevk edildi.


Olay yerine gelen Büyükçekmece Belediye Başkanı Hasan Akgün, "İşçiler, tıkalı kanalizasyon borusunu açmak için çalışma başlatmış. 2 işçi içeri girmiş. İşçilerden haber çıkmayınca diğer bir işçi de haber almak üzere kanalizasyon borusuna girmiş. Hiç bir işçiden haber alınamaması üzerine çalışma başlatıldı. Çalışmalar devam ediyor. Ölü ya da diri olduklarını bilmiyoruz. Ümit ediyoruz ki sağ bir şekidle kendilerine ulaşırız" dedi.


Yaklaşık 3 saat önce başlatılan arama kurtarma ve tahliye çalışmasının halen devam ettiği bildirildi.

İha
Yayın Tarihi : 12 Eylül 2007 Çarşamba 02:18:28


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?