2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kaptan: Dikkatim dağılmıştı

Dün yük gemisine çarpan deniz otobüsünün kaptanı İsmail Taşpınar ifadesinde "Olay sırasında dikkatim dağılmıştı geminin demirli olduğunu farketmedim" dedi.

Zeytinburnu açıklarında Ukrayna bayraklı ''Semyon Rudhnev'' isimli ticari bir gemiye çarpan İstanbul Deniz Otobüsleri A.Ş'ye (İDO) ait ''Salih Reis-4'' adlı deniz otobüsünün kaptanı İsmail Taşpınar serbest bırakıldı.

Kazaya karışan İDO'ya ait ''Salih Reis-4'' isimli deniz otobüsünün kaptanı İsmail Taşpınar, olay sonrası ifadesinin alınması amacıyla cumhuriyet savcısının talimatıyla Balat'taki Liman ve İskele Polis Merkezi'ne götürüldü. Taşpınar verdiği ifadede olay sırasında kendisine yolcular hakkında bilgi verildiğini ve bu nedenle dikkatinin dağıldığını belirterek geminin demirli olduğunu farketmediğini söyledi.

Taşpınar, yine savcılığın talimatıyla polis merkezinden serbest bırakıldı. Bu arada, İstanbul Cumhuriyet Savcısı İlker Yaşar, kazada yaralı bulunması nedeniyle soruşturma başlattı.

Savcı Yaşar, yapılan tespit ve incelemeler sonucu kazanın gerçekleştiği alanın koordinatlarının kendi yetki alanı dışında olan Zeytinburnu'nda meydana gelmesini dikkate alarak ''yetkisizlik'' kararı verdi. Savcı Yaşar, dosyayı bir yazıyla Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderdi.
AA
Yayın Tarihi : 14 Ağustos 2007 Salı 14:44:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?