1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Kartal'da kadınlar günü ktlaması

Kartal Belediyesi’nin 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne özel hazırladığı programda; sohbet, şiir ve müzikle dolu keyifli bir gece yaşandı.



TV dünyasının sevilen ve başarılı sunucusu Esra CEYHAN, romantik şarkıların söz yazarı ünlü şair Ahmet Selçuk İLKAN ile Karadenizli türkücü Erkan OCAKLI’nın konuk olduğu programda ağırlıklı olarak Kadınlar Günü’ne özel sohbet gerçekleştirildi.



Kartal Belediyesi Hasan Ali Yücel Kültür Merkezi’nin adeta bir TV stüdyosuna dönüştürülen sahnesinde, sunucu Esra CEYHAN’ın açılışını yaparak konuklarını çağırmasının ardından Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR da sahneye davet edildi. Sohbet programları tarzındaki gecenin açılışında, Esra CEYHAN, tüm kadınların bu gününü kutlayıp erkeklerin de kadınların hayatındaki önemini vurgulayarak onların da kadınların hayatında unutulmaması gereken bir yeri olduğunu söyledi. Ünlü sunucu, belediye başkanının da çalışmalarını ilgi ve beğeniyle takip ettiğini ve kadınlarla ilgili eğitsel, kültürel faaliyetleri nedeniyle kendisini ayrıca takdir ettiğini söyledi. Ünlü şair Ahmet Selçuk İLKAN da herkesçe bilinen “Her başarılı erkeğin arkasında bir kadın var” sözünü hatırlatıp “Kadın demek, anne demektir. Annelerin en önemli görevi de güzel insan yetiştirmektir” derken, ünlü türkücü Erkan OCAKLI da, “Türkülerimin yüzde doksan, doksan beşi hep kadınlara hitap eder. Eğer kadın olmasaydı ben türkülerimi kime yazacaktım. Biz bu vatanı düşmanlardan kurtardık, vatanımıza isim verirken Anavatan dedik. Avrupalılar da vatanlarını kurtardı ama onlar bunu yapmadılar. Bu açıdan kadına değer veren dünyadaki tek ülkeyiz, iftiharla söylüyorum” dedi.



Kartal Belediye Başkanı Arif DAĞLAR da yaptığı konuşmada, “8 Mart Dünya Kadınlar Günü gibi böylesi anlamlı bir günde gerek sanatçı dostlarımız, gerekse siz sevgili Kartallılarla bir arada olmaktan büyük mutluluk duyuyorum. Yunus’un diliyle ‘Yaratılanı severiz, yaratandan ötürü’ bırakın tüm canlıları; eşyayı, çiçeği de sevip korumak gerekiyor. Tüm bunların içinde kadının yeri çok ayrı ve anlamlı.Kadınla erkeği mukayese edersek; kadın, erkekten 3 kat daha değerlidir. Erkeği üçle çarparsanız ancak bir kadın eder” deyince salonda bulunan yüzlerce kadın “Helal sana Başkan” nidalarıyla salonu alkışlardan inlettiler. Sohbetin, şiir ve türkülerin de zaman zaman yer aldığı programda konu Aşk’a gelince sanatçılar kendilerince aşklarını dile getiren türküler ve şiirleri sıraladılar. Başkan da kendisine sorulan aşkla ilgili düşüncesine şöyle yanıt verdi: “Kartal’da aşkın adı KARTALİTE’dir. Yaptığınız işi severek ve kaliteli yapacaksınız. Benim için Aşk, eşittir Kartal. Kartal’da Kalite, Kartalite’yi oluşturur. Her yaptığımız işte kaliteyi ön planda tutuyoruz, bu da başarıyı ve farkımızı ortaya koyuyor. Bizim aşkımız, Kartal’daki 600 bin insanımızın mutluluğunu sağlamak ve sürekli kılmaktır. Benim aşkım, halka hizmet aşkıdır” dedi.



İki saati aşan program sonunda başkan konuklarına tek tek günün anısına birer Kartal heykeli vererek bu özel geceyi yaşattıkları için Kartallılar adına teşekkür etti.
....
Yayın Tarihi : 9 Mart 2007 Cuma 13:21:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?