4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Kartal'da vahşet

Kartal'da zehirli et verilerek öldürülmüş 13 köpek leşi bulundu. Ormanlık piknik alanda meydana gelen katliamda ayrıca 1 kirpi ve çok sayıda kuşun öldüğü belirlenirken, hayvanseverler duruma tepki gösterdi. 

Kartal Aydos'taki ormanlık bölgedeki piknik alanında zehirli et verilerek öldürülmüş 13, köpek, 1 kirpi ve çok sayıda kuş bulundu. Piknik alanında gördükleri görüntü karşısında şaşkınlıklarını gizleyemeyen vatandaşlar, katliamı gerçekleştirenlere ateş püskürdü. Çoğu kısırlaştırılmış ve kulağı küpeli olan köpekleri olay yerine gelen hayvanserler bir araya topladı. Araştırmalarda hayvanların öldürmek için hazırlanan etlere etkili bir zehrin karıştırıldığı belirlendi. Gözyaşlarını tutamayan Sedide Kılıçarslan isimli bir hayvansever, "Nasıl böyle bir şey yapabilirler. Bu hayvanların hiç kimseye zararı yok" diye konuştu. 

Katliam sonrası bölgeye gelen hayvansever Serpil Özkan ise "Gece haberi duyup geldiğimizde hayvanların zehirlenerek öldürüldüğünü gördük. Buraya bırakılan zehirli etleri yiyen köpekler ölmüş. Veterinerlikten çok kuvvetli bir zehir kullanıldığını öğrendik. Kimin yaptığını bilemiyoruz" dedi. 

Öldürülen köpeklerden birinin sağ kalan yavrusu ise ölen köpeklerin başından uzun süre ayrılmadı. Vatandaşlara açık olan piknik alanında böyle bir katliamın yapılması herkesi şaşırtırken, olayın sorumluları araştırılıyor.

İHA
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2008 Perşembe 15:17:21


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?