1
Mayıs
2024
Çarşamba
İSTANBUL

Klima satışları patladı

İstanbul'da yeniden yükselen sıcaklık klima satışlarını artırırken, yoğunluk nedeniyle siparişlerin 15 gün sonra teslim edildiği öğrenildi.

Son günlerde artan sıcaklıklar klima satışlarında yeniden artışa neden oldu. Beyaz eşya mağazalarında klimalar yok satarken, satılan klimaların eve tesliminin ise en az 15 gün sonra yapıldığı öğrenildi. Fabrikalara verilen siparişlerin mağazalara 1 haftada ulaştığı belirtilirken, mağazada satılan klimanın ise satış yoğunluğu nedeniyle beyaz eşya servisleri tarafından ancak 15 gün sonra müşterinin evine takılabildiği söylendi.

Kağıthane'de beyaz eşya mağazası olan Aslan Anlı, klima satışlarından geçen yıla göre yoğun bir artış olduğunu söyledi. Geçen yıl müşteriye verdikleri bir klimanın ertesi gün takıldığını ifade eden Anlı, "Bu yıl ise sıcakların artmasıyla birlikte öyle bir satış patlaması oldu ki bugün aldığınız klimayı ancak 15 gün sonra evinize taktırabiliyorsunuz. Bu nedenle de zaman zaman sıkıntı yaşıyoruz" dedi.

Özellikle hastası olan vatandaşların klimayı hemen kurdurmak istediklerini belirten Çağlayan'daki bir beyaz eşya mağazasının satış sorumlusu Vahdet Yılmaz ise, "Son zamandaki klima satışlarındaki artış hem bize hem de müşterilerimize sıkıntı yaşatıyor. Beyaz eşya servisleri sabah 07.00'dan gece 24.00'a kadar çalışıyor ancak yetiştiremiyor. Hastası olan vatandaşlar klimayı hemen kurdurmak istiyor. Ancak 1 haftasına gün verebiliyoruz. Telefonla arıyoruz ama bize çok sıra olduğunu söylüyorlar. Şu anda klima taktırmak isteyen birçok kişi sıraya girmiş durumda" diye konuştu.

Beyaz eşya mağazası sahipleri, diğer beyaz eşya ürünlerinin çok rağbet görmediğini ve mağazaya gelen her 10 kişiden 7'sinin klima satın aldığını söyledi.
iha
Yayın Tarihi : 24 Temmuz 2007 Salı 15:34:48


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?