30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Koşuyolu'nda esnaf tedirgin

Kepenk kapatmaktan korkan esnaflar tadilata alınacak Koşuyolu Validebağ Devlet Hastanesi'nin MEB'e ait olan boş binaların hastaneye kiralanması için basın açıklaması yaptı.

Deprem nedeniyle güçlendirme çalışmaları yapılacağı belirtilen Validebağ Devlet Hastanesi'nin caddeye uzak bir noktada faaliyet göstereceğini belirten Koşuyolu Gönüllüleri bugün bir basın açıklaması düzenledi. Grup adına açıklamayı yapan Avukat Nuran Kayaküçük, "Validebağ Devlet Hastanesi'nin bir yıllığına deprem güçlendirmesi nedeniyle, arka binaları taşınması gerekmektedir. Ancak bu konuyla ilgili hastane başhekimi Üsküdar Kaymakamlığına resmi bir yazıyla talepte bulundu.

Hemen yan tarafta buluna MEB'e bağlı iki binanın bir yıllığına hastaneye tahsisini talep etti. Ancak bu teklif MEB tarafından reddedildi. Bunun en önemli sakıncalarından birisi, yatan hasta tedavisi yapılamayacak, ameliyat yapılamayacak, birinci planda hastalar etkilenecek. İkincisi çevre esnafı kepenk kapatmak zorunda kalacak, hastanede yaklaşık olarak 150 kişi sözleşmeli olarak çalışmakta bunların işine de son verilecek. Dolayısıyla bu kişilerin aileleri de bu durumdan etkilenmiş olacaklar" şeklinde konuştu.

Avukat Nuran Kayaküçük, Koşuyolu sakinllerinin hastanesiz kalacağının altını çizerek, "Bilindiği gibi Koşuyolu Kalp Hastanesi Kartal'a taşındı, son hastanemiz olan burası da yapılacak olan tadilat tenicesinde bir semt polikiliniğine dönüşecek. Koşuyolu'nda hiç hastane kalmayacak, özellikle buranın halkı bu durumdan endişe duyuyoruz" dedi.

Hastanenin önündeki caddede dükkanları bulunan esnaflarda duruma tepki göstererek, "Hastanemiz güçlendirme çalışması yapılacağı gerekçesiyle buradan uzaklaştırılıyor. Çok büyük bir mağduriyet söz konusu" dedi. MEB'e ait olduğu belirtilen söz konusu iki binanın yaklaşık 10 yıldır boş bir şekilde durduğunu belirten vatandaşlar, bu binaların bir yıllığına Sağlık Bakanlığına kiralanması durumunda çözümün sağlanacağını belirterek, Koşuyolu halkının ve esnafın mağduriyetinin giderileceğini belirtti.
 

iha
Yayın Tarihi : 20 Mart 2009 Cuma 17:51:24


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?