2
Mayıs
2024
Perşembe
İSTANBUL

Kurbanlık fiyatları 250-4000 YTL

İstanbul'da kurban satış merkezlerinde küçükbaş hayvanlar ortalama 250-450 YTL, büyükbaş hayvanlar da ağırlığına ve cinsine göre 1500 YTL ile 4000 YTL arasında satılıyor.

Bayram öncesi, yıl boyunca yetiştirdikleri hayvanları memleketlerinden İstanbul'a getiren besiciler, belediyelerin kendilerine gösterdiği satış noktalarında kurbanlıklarını satma uğraşı veriyorlar.

Kurban satış merkezlerinden derlenen bilgilere göre,besiciler, bayrama birkaç gün kala hayvan sayısının çok olması durumunda fiyatların düşebileceğini, az olması durumunda ise biraz daha yükselebileceğini söylediler

Kurban almak üzere satış merkezlerini gezen vatandaşların bir kısmı, fiyatların geçen seneye oranla artmayıp uygun seviyelerde bulunduğunu belirtirken, bazıları da fiyatların yüksekliğinden yakındı.

Öte yandan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş yaptığı açıklamada, ibadet adına yapılan kurban kesimini bir katliama, vahşete, işkenceye dönüştürmeden kendi kutsallığı içinde gerçekleştirmek gerektiğini belirtti. Topbaş, "Diliyorum ki bu görüntüler oluşmaz. vatandaşlarımızın bize yardımcı olmasını istiyoruz" dedi.

Kurban keserken kendilerini yaralayan, hayvanlara zarar verenlerin olduğuna da dikkati çeken Topbaş, vatandaşları mutlaka bu işi bir gün sonraya da kalsa ehillerine yaptırmaları konusunda uyardı.

Topbaş, kurban kesim yerlerinin oluşturulması konusunda özel sektöre de çağrıda bulunarak, "Kurban Bayramı süresince 'biz kesimhanemizi kurup bu işi yaparız' diyecek şirketlere açığız. Geçici olarak tesislerini kurup hizmet versinler" dedi.

Kadir Topbaş, kurbanlarını belirlenen kurallar çerçevesinde kesmeyenlere her yıl olduğu gibi bu yıl da cezai müeyyide uygulanacağı uyarısında bulundu.
A.A
Yayın Tarihi : 25 Aralık 2006 Pazartesi 12:55:51


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?