4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Liseli kız bebeğini çöpe attı

15 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİ DOĞURDUĞU BEBEĞİNİ ÇÖPE ATTI

Beykoz'da 15 yaşındaki lise öğrencisi kız, evde doğurduğu bebeğini çöpe attı. Kanaması durmayınca tıp merkezine giden liseli kız, doktorun fark etmesi üzerine polis tarafından gözaltına alındı. Doğduğunda hayatta olduğu öğrenilen bebeğin cesedi çöp kamyonunda bulunurken, bebeğin babası olduğu öne sürülen 16 yaşındaki lise öğrencisi de gözaltına alındı.

Korkunç olay, iddiaya göre şöyle gelişti: Bu sabah evde tek başına olduğu sırada 9 aylık hamile olan Beykoz Çavuşbaşı Çok Programlı Lisesi 9. sınıf öğrencisi H.K.'nin (15) doğum sancıları başladı. Ses çıkarmamak için yastığı ısıran liseli kız, bir erkek bebek dünyaya getirdi. Doğduğunda hayatta olan bebeğini evinin yakınındaki bir çöp konteynırına atan H.K., daha sonra eve geri döndü. Kanaması durmayan H.K., yakınlardaki bir tıp merkezine gitti. H.K.'yi muayene eden doktor, liseli kızın doğum yaptığını anladı.

Bunun üzerine kız doktora, "Lütfen doğurduğumu kimseye söylemeyin" dedi. Polisi arayan doktor, durumu bildirerek tıp merkezine gelmelerini söyledi. Tıp merkezine gelen polis, liseli kızın ifadesini aldı. Olayı itiraf eden H.K. gözaltına alınırken, bebeğini attığı konteynırın yerini polise tarif etti. Liseli kızın evinin yakınındaki çöp konteynırını inceleyen polis, bebeğin burada olmadığını fark etti. Bunun üzerine çöpleri alan kamyonun plakası belirlenerek Beykoz Belediyesi'ne ait çöp toplama merkezine çağrıldı. Kamyondaki çöpler boşaltıldıktan sonra bebeğin cesedi bulundu. Doğduğunda hayatta olduğu öğrenilen bebeğin cesedi, Paşabahçe Devlet Hastanesi morguna kaldırıldı.

Gözaltına alınıp Beykoz İlçe Emniyet Müdürlüğü Çocuk Büro Amirliği'ne getirilen H.K., bebeğin babasının aynı okulda okuyan 16 yaşındaki C.Ş. olduğunu öne sürdü. Bunun üzerine okula giden polis, liseli genci gözaltına alarak Çocuk Büro Amirliği'ne götürdü. İfadesi alınan H.K., bir süre sonra şubeden çıkarılarak bebeğinin cesedinin kaldırıldığı Paşabahçe Devlet Hastanesi'ne götürüldü. Kadın polis eşliğinde şubeden çıkan liseli kız, basın mensuplarını görünce yüzünü kapattı. Polis, olayla ilgili geniş çaplı soruşturma başlattı.

15 YAŞINDAKİ LİSE ÖĞRENCİSİ DOĞURDUĞU BEBEĞİNİ ÇÖPE ATTI
İHA
Yayın Tarihi : 19 Ocak 2011 Çarşamba 15:30:05
Güncelleme :19 Ocak 2011 Çarşamba 17:26:10


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?