5
Mayıs
2024
Pazar
İSTANBUL

Liseli kızı komaya soktular

Gaz bombası kapsülü nedeniyle kafatası kırılan Dilan Alp, hastanede yaşam mücadelesi veriyor.

Tarlabaşı'ndan Taksim'e çıkmaya çalışan lise öğrencisi Dilan Alp, gaz bombası kapsülünün kafatasına gelmesi sonucu ameliyata alındı

KAFATASI KIRILDI

Tarlabaşı'ndan Taksim'e çıkmaya çalışan lise öğrencisi Dilan Alp, polisin müdahalesinden kaçarken bir eve sığındı. Polis, eve baskın yapıp gaz bombası attı. Gaz kapsülü Dilan'ın kafasına geldi. Kafatası kırılan Alp, Taksim Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde ameliyata alındı.

Genç kızı BDP İstanbul milletvekilleri Sırrı Süreyya Önder ve Sabahat Tuncel ziyaret etti. Önder ve Tuncel, Dilan'ın sağlık durumu ile ilgili de bilgi aldı.

1 AY SONRA LYS'YE GİRECEKTİ

Yenibosna Çoban Çeşme Lisesi'nde son sınıf öğrencisi Dilan Alp, Bilim Üniversitesi öğrencisi Esin Kavruk ve işçi olarak çalışan arkadaşları Erol Pamuk ve yengesi Tarlabaşı'ndan Taksim'e çıkmaya çalışıyordu. Kavruk'un anlatımına göre olay şöyle gelişti: "Bilgi Üniversitesi yakınlarında polis müdahalesinden kaçtık. Bir apartmana saklandık. Apartmanın etrafını çevik kuvvet sardı. Bir ailenin evine sığındık. Polis eve baskın yaptı ve evin içine gaz bombası attı. Dilan'ın kulağı ve gözü arasına gaz kapsülü isabet etti. Kafatası kemiği kırıldı, hayati tehlikesi var. Bir ay sonra LYS'ye girecekti."

 

iha
Yayın Tarihi : 1 Mayıs 2013 Çarşamba 17:33:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?