30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Marina'nın annesi konuştu

OKUDUĞU İSTİKLAL MARŞI İLE TÜRKİYE'Yİ AĞLATAN MARİNA'NIN ANNESİ KONUŞTU

Katıldığı yarışmada okuduğu İstiklal Marşı ile Türkiye'yi ağlatan Rum asıllı Marina Sözde'nin annesi, evini basın mensuplarına açtı. Kızını, psikolojisi bozulabileceği gerekçesiyle kamera önüne çıkarmayan Marina Sözde, gündeme ilişkin açıklamalar yaparak, Fener Rum Patriği Bartholomeos'un "kendimi çarmıha gerilmiş gibi hissediyorum" şeklindeki ifadelerine katıldığını söyledi.

Evinde kameralar karşısına geçen Marianti Sözde, kızının birinci olduğunu duyunca büyük mutluluk yaşadığını ifade etti. Yarışmaya katılma fikrinin okul müdür yardımcısından çıktığını ifade eden Sözde, "Daha sonra Türkçe öğretmeni Damla Hanım da İstiklal Marşı'nı duygulu bir şekilde söylemesine yardımcı oldu. Ben de evde kızıma yardımcı olmaya çalıştım. Kızım o kadar kavramıştı ki, ben bazen bağırırken 'anne, öyle her yerde bağırılmaz' diye uyarıda bulundu. Boynuz kulağı geçer. Kızım özellikle 7. kıtayı çok sevdiğini söylemişti. Ben de aynı fikirdeyim. 'Dökülen kanlar' deniyor. Zamanında olan olmuş, artık hepimiz barış ve kardeşlik içinde yaşamalıyız. Ezilen halkların haklarını vermeliyiz" dedi.

Evinin birçok noktasında Fener Rum Patriği Bartholomeos'un fotoğrafları bulunan Marianti Sözde, gündeme dair açıklamalarda da bulundu. Sözde, "Patrik Bartholomeos'un söylediği her şeye katılıyorum. Biz Rumlar ne istiyoruz? Heybeliada'daki okulun açılmasını istiyoruz. Bu da bizim hakkımız. Daha önce de Gökçeada'da çok sayıda Rum, evinden yurdundan edildi. 1999 yılında evim yakıldı. Yangında çocuğum öldü. Bunu yapan yakalandı ve ağırlaştırılmış müebbet aldı. Yine de buralardan gitmedim çünkü İstanbul çok güzel bir şehir. Ben İstanbulluyum" diye konuştu.

OKUDUĞU İSTİKLAL MARŞI İLE TÜRKİYE'Yİ AĞLATAN MARİNA'NIN ANNESİ KONUŞTU
İHA
Yayın Tarihi : 21 Aralık 2009 Pazartesi 17:22:04
Güncelleme :21 Aralık 2009 Pazartesi 17:56:50


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?