20
Nisan
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Merdivenleri griye kim boyadı?

Cihangir'de gökkuşağı renklerine boyanan merdivenler griye boyandı. Herkes Beyoğlu Belediyesi'nin boyadığını sandı ve sosyal medyada büyük tepki çekti.

Haberin manşet olmasının ardından belediyeden ilk açıklama geldi:'Biz yapmadık...' Bu açıklamanın ardından, 'Belediye yapmadıysa 200 basamak merdiveni boya satın alıp kim boyadı' sorusu gündeme geldi. Tartışma sürerken belediyeden ikinci açıklama geldi: 'Kim ya da kimler yaptıysa araştırıyoruz!'

Fındıklı'dan Cihangir'e çıkan merdivenleri geçtiğimiz günlerde gökkuşağı renklerine boyanmıştı. 64 yaşındaki orman mühendisi Hüseyin Çetinel tarafından boyanan merdivenler dün griye boyandı.

4 günde toplam 200 basamağıboyayan Çetinel bunu 'insanlar gülümsesinler diye' yaptığını söylemişti.

HABERİ ALIR ALMAZ...

Fındıklı’dan Cihangir’e çıkan Salıpazarı Yokuşu’nun merdivenleri, geçtiğimiz günlerde 64 yaşındaki Hüseyin Çetinel, damadının da yardımı ile bir haftada gökkuşağı renklerine boyadı. Sabah saatlerinde çevre sakinleri merdivenlerin tekrar griye boyandığını şaşkınlıkla gördü. Merdivenleri henüz kimlerin boyadığı kesinlik kazanmazken, Hüseyin Çetinel, haberi alır almaz merdivenlerin başına geldi.

Olay sosyal medyada yayılınca habercilerin ilgi odağı oldu. Üzüntü ile merdivenlere bakan Hüseyin Çetinel; "Dün pırıl pırıldı, rengarenkti. Şimdi görmüş olduğunuz gibi kül rengi olmuş. Sabaha karşı boyandığını haber aldım. Üzüldüm. Çok üzgünüm. Berbat bir şey. Bütün doğa renkli, kediler renkli, kuşlar renkli, çiçekler, dağlar renkliyken bu gri renk nereden çıkmış. Tekrardan boyamayı henüz düşünemiyorum" dedi.

SABAHA KARŞI BELEDİYE ARAÇLARI GÖRÜLMÜŞ

Çevredeki bir kamu kuruluşunun gece nöbetçilerinden 06.30 sıralarında belediye araçlarının uzaklaştığını duyduğunu söyleyen Hüseyin Çetinel, "İşi bitirip gitmişler. Ama hangi belediye boyadı, şahıslar kimler, bunları bilmiyorum’ dedi.

Olayın duyulmasının ardından sosyal medyadan tepki yağdı. Basamakları kimin boyadığı araştırılıyor.

"FIRÇANI AL GEL" ÇAĞRISI YAPILDI

Merdivenlerin griye boyanması üzerine sosyal medyada "fırçanı al gel" çağrısı yapıldı. Duruma tepki gösteren vatandaşlar çok sayıda mesaj paylaşırken, merdiveni tekrar gökkuşağı renklerine boyamak üzere sosyal medyada kampanya başlattılar.

...
Yayın Tarihi : 30 Ağustos 2013 Cuma 13:44:24
Güncelleme :31 Ağustos 2013 Cumartesi 09:38:29


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?