6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Metrobüste 'güvenlik'li yolculuk

METROBÜSTE

Halkla ilişkiler eğitimli güvenlik görevlileri, metrobüs hattında göreve başladı.

Güvenlik sertifikalı ve özel eğitimden geçmiş toplam 101 güvenlikçi, işe başlamadan önce halkla ilişkiler ve iletişim konusunda kursa tabi tutuldu.

İETT Genel Müdürü Dr. Hayri Baraçlı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada,
"Bizler İETT olarak İstanbul halkına hizmet ediyoruz. Bunun için gece gündüz 24 saat çalışıyoruz. Metrobüs hizmete girdiği tarihten itibaren sürekli artan bir yolculuk talebiyle karşı karşıya bulunuyor. Bu da kent sakinlerinin sistemi çok çabuk benimsediğini gösteriyor. Metrobüse olan talebin artması, hatlardaki yoğunluğu arttırmış, bu da güvenlik tedbirlerinin arttırılmasını gündeme getirmiştir. Bu yüzden halkımızın daha güvenli seyahat etmesi için duraklarımıza özel eğitimden geçmiş güvenlik görevlileri yerleştirmiş bulunuyoruz" şeklinde konuştu.

İETT'nin başlatmayı planladığı "İstanbul'da Güvenli Yolculuk" projesi kapsamında istasyonlarda görev yapan ve geçişleri kontrol eden yeni güvenlik elemanlarının 24 saat hizmet veren hatta üç vardiya halinde çalıştığını belirten Baraçlı, göreve başlamadan önce halkla ilişkiler eğitimi verilen elemanların yolcuları güler yüzle karşıladığını bildirdi.

Metrobüs hattında görev yapan İETT şoförleri ve yolcular ise, güvenlik elemanlarının göreve başlamasıyla birlikte bilgilendirme konusunda büyük rahatlama yaşandığını ve hattın çok daha güvenli hale geldiğini ifade ettiler.

Metrobüs hattında göreve başlayan ve 5188 sayılı Özel Güvenlik Kanunu ile ilgili yönetmeliklerde belirtilen sorumluluklar çerçevesinde hareket eden güvenlik görevlileri, yolcuların can ve mal güvenliğinin sağlanması amacıyla detektörle arama yapma ve bu doğrultuda gerekli tedbirleri alma hakkına sahip.

 

İHA
Yayın Tarihi : 13 Ocak 2010 Çarşamba 17:39:01
Güncelleme :14 Ocak 2010 Perşembe 09:37:43


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?