4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Minibüs kapkaççısı 31 kişi yakalandı

İstanbul'daki hatlı minibüslerde “yankesicilik”, “tantanacılık” ve “kapkaç” yöntemleriyle hırsızlık ve gasp yaptıkları öne sürülen 31 kişi yakalandı. 

İstanbul Asayiş Şube Müdürlüğü Yankesicilik ve Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, Fatih, Bahçelievler, Esenler, Güngören ve Gaziosmanpaşa'da toplu taşımacılık yapan hatlı minibüslerde meydana gelen hırsızlık ve gasp olaylarına ilişkin çalışma başlattı.

Bu kapsamda, söz konusu suçlara karıştıkları belirlenen kişileri tespit eden polis, 2 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından şüphelileri yakalamak için 23 ayrı adrese eş zamanlı operasyonlar yaptı.


Operasyonlarda, aralarında suç örgütü elebaşılarından oldukları belirtilen ve benzeri suçlardan poliste çok sayıda kaydı olan İnan G, Ali Ç, Metin Ş, Ali B. ve Ekrem Ü'nün de aralarında yer aldığı 31 kişi gözaltına alındı.


Yapılan aramalarda, 4 ruhsatsız tabanca ve bu silahlara ait 42 fişek, 5 sahte kimlik, 4 adet sahte 50 YTL'lik banknot ile çalıntı oldukları anlaşılan 55 cep telefonu, 142 sim kartı, 8 altın bilezik, 4 altın bileklik, 6 altın yüzük, 4 kredi kartı ve 2 otomobil ele geçirildi.


Şüphelilerin, 3-4 kişilik gruplar halinde hatlı minibüslere binerek “yankesicilik”, “cepçilik”, “tantanacılık” ve “kapkaç” yöntemleriyle hırsızlık yaptıkları ve gasp eylemleri gerçekleştirdikleri belirtildi.


Polisteki işlemleri tamamlanan 31 kişi, adliyeye sevk edildi.

AA
Yayın Tarihi : 11 Ağustos 2008 Pazartesi 11:37:56
Güncelleme :11 Ağustos 2008 Pazartesi 11:43:59


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?