30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Mobilya sektörü indirimden memnun

Mobilya sektörü, piyasayı canlardırmak için KDV oranlarında indirime gidilmesinden dolayı memnun.

 Cardin Mobilya Yönetim Kurulu üyesi Murat Teker, "Mobilyacılar KDV indirimiyle rahatladı, indirimin uzatılmasını istiyoruz" dedi.


Teker, dünyada ihtiyaçlara en uygun mobilya üreten ülkenin Türkiye olduğunu belirterek, "Sektöre son olarak getirilen KDV indirimi, iç ve dış pazarde satışlarımızı artırdı. Bu indirimden çok memnunuz. KDV indirim süresinin uzatılmasını talep ediyoruz. Türkiye, mobilyada 255 milyar dolarlık dünya ticaret hacmi içinde 7 milyar dolarlık paya sahip. Bu pay da hızla artıyor" dedi.


Daha 5 yıl önce 200 milyon dolar olan mobilya ihracatının bugün itibariyle 1.3 milyar dolara çıktığına dikkat çeken Teker, "Yakın gelecekte ihracatımızın 5 milyar dolara oturacağını öngörüyoruz. Çünkü teknolojimiz dünyanın en iyisi. Trend ve moda tasarımını da çok iyi öğrendik ve çok iyi biliyoruz" diye konuştu
Türkiye'nin mobilya sektöründe hızla ilerlediğini, 10 yıllık periyotta "yıldız sektör" haline geleceklerini savunan Murat Teker, Avrupa'da son 5 yılda Almanya, Belçika, Hollanda gibi ülkelerdeki büyük üreticilerin fabrikalarını kapatırken, Türk firmaların pazar paylarını artırdığını dikkat çekti.


Açıklanan son paketle mobilyada KDV indirimi yapıldığını, kısa süre içinde piyasadaki hareketliliğin önemli bir canlanmanın habercisi olduğuna işaret eden Murat Teker, "Sektörümüz vergi indirimiyle adeta nefes aldı. Bundan böyle iç piyasamız hareketlenecek. Bu da dışarıya daha rahat adım atmamızı sağlayacak" diye konuştu.


Teker, mobilyaya getirilen vergi indiriminin tekstil başta olmak üzere ilgili diğer sektörlerde de işlerin yoğunlaşmasına ve istihdama katkıda bulunacağına vurgu yaparak, "Sektörümüzde vergi indirimleri devam etmeli. Hiç değilse KDV indirimi uzamalı" ifadelerini kullandı.

İha
Yayın Tarihi : 31 Mart 2009 Salı 16:24:07


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?