30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Mumyalanmış balıklarla süslü resteron

İstanbul'un tanınmış balıkçılarından Balıkçı Kenan, bir ilke imza atarak balık koleksiyonu kurdu. Balıkları mumyalayan ve özel ilaçlarla korumaya alan Kenan Balcı, bu sayede müşterilerinin balıklara olan ilgisini yemek boyutundan başka bir boyuta da taşımış oldu.
Balık koleksiyonunu tanıtan Kenan Balcı, koleksiyonu kurmaktaki amacını, ''Gelecek nesiller bu balıkları görsün; denizlerimizde ne çeşit canlılar var, torunlarımızın torunları görsün diye bu uğraşıyı verdik. Çok zor bir iş. Kırılganlıkları yüksek. Çok iyi muhafaza etmek gerekiyor. Birçok balık çeşidi mevcut. Gören vatandaşlarımız, bu balıklar bizim denizlerde mi yoksa yapıldı mı, diye şaşırıyor'' sözleriyle anlattı.
Elinde bir tonluk köpek balığının kafasıyla koleksiyonu anlatan Balcı, balıkları mumyalayıp koruyucu ilaçlardan geçirdiklerini ve bunların sürekli bakımını yaptıklarını anlattı. Balıkçı Kenan'ın mumyaladıkları balıklar arasında 600 kiloluk bir kılıç balığının kafası ile 800 kiloluk dev orkinos da var.
Balıkçı Kenan'ın müşterileri de, her restorana gelişlerinde Kenan Balcı'nın kurduğu müzeyi ziyaret ediyor. Müşteriler, balıkları gördüklerinde oldukça şaşırdıklarını ve sürekli olarak bu balıkları görmek için restorana geldiklerini kaydetti.
Balıkçı Kenan'ın sürekli müşterilerinden biri, balık koleksiyonunu görmek için haftada 3-4 kez restorana geldiğini, hayran kaldığı koleksiyonu çocuklarına da gösterdiğini kaydetti.
Bir başka müşteri de, belgeselleri çok sevdiğini, Balıkçı Kenan'a geldiğinde belgeselleri bire bir yaşadığını söyledi. Aynı müşteri, ailesiyle ayda bir restorana gelmeye çalıştığını kaydetti.

İha
Yayın Tarihi : 11 Ocak 2009 Pazar 14:53:11


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?