30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Nurgül'ün katilleri tutuklandı

25 Aralık’ta telle boğulduktan sonra yakılan Nurgül Akın’ın babası Hasan Ş., "Kocası kızımı eve getirince çok sinirlenmiştik. Ağzıma geleni söylüyordum. Oğlum durumdan vazife çıkarıp öldürmeye karar vermiş olabilir" dedi.

KÜÇÜKÇEKMECE’de 25 Aralık’ta telle boğulduktan sonra yakılan ve aile meclisi kararıyla öldürüldüğü şüphesi bulunan 23 yaşındaki Nurgül Akın’ın 17 yaşındaki kardeşi O.Ş., cinayet sırasında yanında bulunan 15 yaşındaki amcasının oğlu S.Ş. ile gençleri azmettirdikleri iddia edilen baba Hasan Ş. ve amca Ramazan Ş. tutuklandı. Nurgül’le bir buçuk yıl önce görücü usulüyle evlenen Ömer Akın’ın, eşinin cep telefonunda bir erkekten gelen mesajları görünce genç kadını baba evine gönderdiği belirtilmişti.

Polise verdiği ifadede kızının aile meclisi kararıyla öldürüldüğünü kabul etmeyen Hasan Ş., mahkemede, "Kızım kocası tarafından geri getirildiğinde çok sinirlenmiştik. Ağzıma geleni söyleyip bağırıyordum. Oğlum benim bağırmalarım sonucunda durumdan vazife çıkarıp onu öldürmeye karar vermiş olabilir" dedi.

Telle boğdum

17 yaşındaki O.Ş. ise şunları anlattı: "Ablamın kocası tarafından eve geri gönderilmesi aileyi üzmüştü. Ben de çok üzüldüm, ayrıca çok kızdım. Cinayeti bir gün önceden planladım. Olay günü yanına gittim. Birlikte kahvaltı yaptık. Yanımda amcaoğlum S.Ş. de vardı. Daha sonra biraz dolaşma bahanesiyle onu dışarı çıkarttık. Uyuşturucu hap almıştım. Yanımda getirdiğim telle ablamı boğdum, S.Ş. de yardım etti. Biz onu öldürürken ablam ağlıyordu. Ablamı öldürdükten sonra ceset tanınmasın diye yanımızdaki benzini döküp yaktık."

Hürriyet
Yayın Tarihi : 14 Ocak 2009 Çarşamba 08:57:54


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?