30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Obama'ya Özgür-Der'den protesto

Medeniyetler İttifakı 2. Forumu kapsamında 6-7 Nisan tarihlerinde İstanbul'u ziyaret etmesi beklenen ABD Başkanı Barack Obama, Özgür-Der üyeleri tarafından protesto edildi.

Özgür Düşünce ve Eğitim Hakları Derneği (Özgür-Der) üyelerinden oluşan yaklaşık 50 kişilik grup, Saraçhane Parkı'nda toplandı. Üzerinde Türkçe ve İngilizce "Afganistan'da işgal suçuna ortak arayan Amerikan emperyalizminin şefi Obama Türkiye'den defol" ve "NATO ve Afganistan'da suç ortaklığına hayır" yazılı pankartlar taşıyan grup, attıkları sloganlarla Obama'nın ziyaretini protesto etti.

Grup adına açıklama yapan Nurten Şerbetçi, "Katil Bush'un halefi olarak Obama, özellikle rengi ve kökeni ile işgal, işkence ve cinayet politikalarında zirve yapan ABD emperyalizmine ilişkin yeni bir imaj çalışması ile dünya kamuoyuna takdim edilmek istendi. Obama'nın ezilmiş, itilmiş ve dışlanmış ırkdaşlarının özlemlerini ABD politikası haline getireceğine dair bütün dünyaya pembe hayaller pompalandı" dedi.

Eyleme, sinema sanatçısı Gani Rüzgar Şavata da eyleme destek verdi. Şavata, "Türkiye halkı çok iyi bilir ki, ABD ve işbirlikçileri dün olduğu gibi bugün de İslam ülkeleri üzerinde ittifak yaptıkları işbirlikçileriyle beraber oyunlarına devam etmektedirler ama maalesef hala İslam ülkeleri üzerinde oynanan oyunlarla Obama'nın ismi Hüseyin olarak geçmektedir.

Bu isim üzerinde de çok oyun oynanmaktadır. Kimi kandırıyorlar. Irak, Afganistan, Filistin işgali ve aslında Türkiye işgali gündemdedir. Amerikan işgalini anlatan 'Saddam'ın Askerleri' filmi bile sansüre uğramıştır ama çekeceğim 'Filistin Filistin' filmi de sansürleri delecektir. Dünyada hak ettiği yeri bulacaktır" diyerek, Türk sinemasının da Amerikan işgali altında olduğunu öne sürdü.
Grup, açıklamaların ardından polisin önlemleri altında dağıldı.
 

iha
Yayın Tarihi : 4 Nisan 2009 Cumartesi 17:27:13


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?