30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Ogün Samast hayranı kız adliyede

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın 10. duruşması bugün görülecek. Yoğun güvenlik önlemlerinin alındığı adliyeye, katil zanlısı Ogün Samast'a hayranlığı ile bilinen genç kız da geldi.

Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin 5'i tutuklu 20 sanığın yargılandığı davaya İstanbul 14. Ağır Ceza Mahkemesi'nde devam edilecek. Katil zanlısı Ogün Samast ile cinayetin azmettiricileri olmakla suçlanan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in adliyeye getirilmesi bekleniyor. Adliye çevresinde yoğun güvenlik önlemleri alınırken, katil zanlısı Ogün Samast'a hayranlığı ile bilinen genç kız da adliyeye geldi.

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesine ilişkin açılan davanın 10. duruşması bugün görülecek. Katil zanlısı Ogün Samast'ın da aralarında bulunduğu 5 tutuklu sanık adliyeye giriş yaptı.

Ogün Samast ile birlikte, azmettirici olmakla suçlanan Yasin Hayal ve Erhan Tuncel'in yanı sıra, davanın diğer tutuklu sanıkları Ahmet İskender ve Ersin Yolcu da Beşiktaş'taki İstanbul Adliyesi'ne getirildi. Güvenlik önlemleri altında adliyeye giriş yapan sanıklardan Ogün Samast, ayağındaki rahatsızlık nedeniyle güçlükle yürüdü. Acı çektiği gözlenen Samast, ağır adımlarla adliyeye giriş yaptı.
Öte yandan, Brüksel Baro Başkanı Yues Oschinsky de duruşmayı izlemek üzere adliyeye geldi.

Beşiktaş Barbaros Parkı'nda toplanan yüzlerce kişi, bugün 10. duruşması görülecek olan Hrant Dink cinayetine ilişkin davanın hala sonuçlanamamış olmasını protesto etti. Kalabalık grup, zurna eşliğinde şarkılar söyleyerek tepkilerini dile getirdi.

Çok sayıda sivil toplum kuruluşu üyelerinin de aralarında bulunduğu grup, İstanbul Adliyesi'nin yakınındaki Barbaros Parkı'nda toplandı. Sloganlar atan grup adına konuşan Sırrı Süreyya Önder, davanın hala karara bağlanamamasına tepki gösterdi. Önder, "Hrant Dink'in göz göre göre öldürülmesinin ikinci yılını çoktan geride bıraktık. Şimdi cinayet davası da iki yaşına basıyor. Adalet bile henüz ana karnına düştü mü, o bile belli değil. Acaba neden bu olayda ihmalleri bulunan resmi görevliler araştırılmıyor.

Azmimiz ve ısrarımız azalmıyor, azalmayacak ama adaletin yerine geleceğine dair inancımız zayıflıyor. Adalet beklemek güzel bir şeydir ama biz neyin beklendiğini bilemiyoruz. Hrant Dink suikasti davasının gidişatı toplum hayatımızın bir defa daha kapkara lekelenmesi tehlikesini barındırıyor. Cinayetin öncesi de, sonrasında bir acımasızlık ve adaletsizlik belgesidir. Altındaki ıslak imzayı, Osmanbey kaldırımlarına Hrant atmıştı hatırlarsınız" dedi.
Grup daha sonra, zurna eşliğinde şarkılar söyleyerek protesto gösterisi yaptı. 

 

iha
Yayın Tarihi : 6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:34:20
Güncelleme :6 Temmuz 2009 Pazartesi 15:43:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?