4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Ölümüne yarış!

Üsküdar’da 25 yaşındaki Özgür Korkmaz’a çarparak ölümüne neden olan armatör Cafer Kalkavan’ın oğlu Arif Kalkavan’ın ehliyetsiz araba kullandığı ve cipiyle yarış yaptığı iddia edildi. Ölümüne yarış güvenlik kamerasına yansıdı.

Arif Kalkavan Oğulları Denizcilik Grubu sahibi Cafer Kalkavan’ın Koç Üniversitesi öğrencisi olan oğlu Arif Kalkavan geçtiğimiz pazartesi gecesi, Bağlarbaşı Capitol Alışveriş Merkezi önünde, 25 yaşındaki Özgür Korkmaz’a çarparak ölümüne neden oldu. Görgü tanıkları kazanın Kalkavan’ın kullandığı Porsche cipin beyaz Honda marka araç ile yarışırken meydana geldiğini, aşırı hızla giden cipin şoförünün direksiyon hakimiyetini kaybettiğini ve bu sırada yolun kenarında bekleyen Korkmaz’a çarptığını dile getirdiler.

Kaza anı Capitol Alışveriş Merkezi’nin ve bir mağazanın güvenlik kameralarına da yansıdı. Görüntülerde, Capitol istikametinden Ümraniye yönüne giden iki aracın çok hızlı bir şekilde yarış yaptıkları ve o sırada siyah Porsche cipin yolun kenarında bekleyen Özgür Korkmaz’a çarptığı yer alıyor. Çarpmanın etkisiyle Korkmaz’ın 15-20 metre havaya fırladıktan sonra yere düştüğü, kazaya neden olan iki aracın ise hızlarını bile kesmeden kaçtıkları görülüyor.

Arkadaşı anlattı

Olay sırasında Korkmaz’ın yanında olan arkadaşı Mehmet Ercan ise olanları şöyle anlattı; “Saat 23.30 sırasında dükkanı kapatıp eve gitmek için yola çıktık. Ben olay yerinin hemen arkasında oturuyorum, Özgür ise Ümraniye’de. Evin yanına geldiğimizde gel biraz bahçede oturalım dedim ve 1.5 saat oturduktan sonra Özgür kalktı. Ben de onu yolun kenarına kadar getirdim. Oradan karşıya geçip taksiye binecekti. Ben tam arkamı döndüm o anda büyük bir çarpma sesi duydum. Geri döndüğümde siyah bir aracın hızla kaçtığını fark ettim o sırada yerde biri yatıyordu. Özgür olabileceği aklımın ucundan bile geçmidi. Hemen yerde yatan kişinin yanına koştum. Kanlar içerisindeydi. Sırtüstü çevirdiğimde yüzünü gördüm Özgür’dü. Kalbi atmıyordu hemen kalp masajı yapmaya başladım. O sırada diğer araçlar da durdu yardıma koştular. Ama Özgür’ün kalbini çalıştıramadım. O sırada polis ve ambulans da geldi ama Özgür hiçbir tepki vermedi. Gözleri açıktı öldüğünü anlayınca gözlerini kapadım.”

Kaza anı kameralarda

Polise, çevredekilerle birlikte kaçan aracı tarif ettiğini söyleyen Ercan, daha sonra Kalkavan’ın Küçükyalı’da karakola giderek teslim olduğunu duyduklarını söyledi. Daha sonra savcılığa gittiğinde olay yerini gören bir mağazanın ve Capitol Alışveriş Merkezi’nin güvenlik kamera görüntülerini izlediğini söyleyen Ercan, “O görüntülerde iki araba Capitol istikametinden Ümraniye istikametine doğru çok hızlı bir şekilde geliyor. Bir anda siyah araba hızla Özgür’e çarpıyor. 15-20 metre havaya fırlatıyor. Özgür kanlar içerisinde yere düşürken iki araç da hiç hızlarını kesmeden olay yerinden kaçıyor. Bunlar görüntülerde çok net bir şekilde var” diye konuştu.

Öte yandan kazanın meydana geldiği yolun özellikle gece yarısından sonra yarış pisti gibi kullanıldığını anlatan çevre sakinleri, lüks araçların burada kapıştığını, aşırı hız yaptıklarını ve polislerin de bunu görmezden geldiğini öne sürdüler.

Alkollü yakalanmış

Kazaya neden olan Kalkavan’ın iki kez alkollü araç kullandığı için ehliyetine iki yıl süreyle el konulduğu ortaya çıktı. Kalkavan, Üsküdar Nöbetçi Savcılığı’na verdiği ifadede “Ben, kardeşin ve iki kuzenimle birlikte seyir halindeydik. Normalin üzerinde bir hızdaydık. Bir anda çarptım ve yoluma devam ettim. Korktuğum için olay mahallinden uzaklaştım. Bu sırada kuzenim ambulansı aradı. Süratli olmamdaki neden ise sahura yetişmekti” dediği öğrenildi. Korkmaz ailesinin avukatı Taner Kılınç ise, Kalkavan’ın olası kast ile adam öldürme suçundan tutuklandığını söyledi.

1 yıl sonra evlenecekti

Özgür Korkmaz’ın çok hayat dolu, neşeli bir insan olduğunu anlatan arkadaşı Mehmet Ercan, “Bir kız arkadaşı vardı. Birbirlerini çok seviyorlardı bir sene sonra evlenmeyi düşünüyorlar, planlar yapıyorlardı. Hala öldüğüne inanamıyorum. Ona çarpıp o halde bırakan insan olamaz. Hayvanlara bile çarpınca insan yardım eder oysa o kişi bir insana çarptı ama çekip gitti. Belki dursa Özgür’ü arabasıyla hastaneye yetiştirebilirdik belki kurtarabilirdik ama o kaçmayı tercih etti” diye konuştu.

* Bağlarbaşı’nda kazanın olduğu yeri gösteren Mehmet Ercan, “Capitol’ün güvenlik kameraları herşeyi saniye saniye çekmiş” dedi...

* Kaza sonrasında Arif Kalkavan’ın kullandığı lüks araç ise Üsküdar’da bulunan bir yediemin otoparkına çekildi. Aracın ön camında hasar olduğu görülürken sağ taraftaki yan camların airbag’larının açıldığı göze çarptı.

Vatan
Yayın Tarihi : 1 Eylül 2011 Perşembe 11:55:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?
Yorumlarınız
erol kartal IP: 78.191.181.xxx Tarih : 15.09.2011 16:50:34

allah böyle canavarlara aynı acıları versinki can yakmak neymiş anlasınlar