4
Mayıs
2024
Cumartesi
İSTANBUL

Önce gasp sonra özür

Bağcılar başta olmak üzere Güngören ve Bahçelievler ilçelerinde taksicilerin korkulu rüyası olan gaspçılar yakalandı. Gaspçıların, arabalarını çaldıkları taksicileri arayarak özür diledikleri ve arabayı bıraktıkları yeri söyledikleri ortaya çıktı. 

Bağcılar Emniyet Müdürlüğü Asayiş Büro Amirliği ekipleri, Bağcılar başta olmak üzere Güngören ve Bahçelievler ilçelerinde çalışan taksicileri gasp ettikleri belirlenen bir çeteye yönelik operasyon düzenledi. Yaşları 16 ile 20 arasında değişen gaspçıların akşam saatlerinde evlerine gitmek üzere olan taksicileri hedef aldıkları belirlendi. Gaspçıların bindikleri taksileri zorla tenha yerlere götürerek taksicilerin üzerindeki para, telefon ve değerli eşyaları aldıktan sonra taksiciyi arabadan indirerek arabaya binerek kaçtıkları öğrenildi. Taksicileri gasp etmeden önce uyuşturucu madde aldıkları öğrenilen şahısların çaldıkları taksilerle bir süre gezdikten sonra taksi sahibini arayıp özür dileyerek arabayı bıraktıkları yeri söyledikleri ortaya çıktı. 

Gaspçıların kurbanı olan taksici Ömer İpek, arabasına aldığı şahısların 5-6 dakika sonra aracı tenha bir yerde durdurduklarını belirterek, "Telefonumu ve üzerimdeki paraları alıp kaçtılar. Daha sonra babamı arayarak özür dileyip aracı Bakırköy'de bıraktıklarını söylediler" dedi. 

Bir haftada 5 taksicinin gasp edilmesi üzerine harekete geçen asayiş ekipleri, çete lideri Sami B. (18) ile çete üyesi Soner. T. (20) ve S.G. (16)'yi Bağcılar'da bir kahvehanede yakaladı. Yakalanan zanlılardan çete lideri Sami B., pişman olduğunu ve gasptan önce uyuşturucu hap aldıklarını söyledi. Üzerlerinde 7.65 çapında bir silah ve silaha ait mermilerle birlikte yakalanan zanlılar emniyete götürüldü. İfadeleri alınan zanlılar adliyeye sevk edildi.

İHA
Yayın Tarihi : 4 Eylül 2008 Perşembe 16:58:44


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?