6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

Otomobili denize sürdü!

BOŞANMAK İSTEYEN EŞİNE SİNİRLENİNCE OTOMOBİLİNİ DENİZE SÜRDÜ

Sarıyer'de boşanmak isteyen eşini ikna edemeyen adam, içerisinde karısı ve iki çocuğunun da bulunduğu otomobili denize sürdü. Olayda baba ağır yaralanırken, 23 yaşındaki oğlu hayatını kaybetti.

Edinilen bilgilere göre, Sarıyer Kireçburnu'nda içerisinde 4 kişilik bir ailenin bulunduğu 34 UN 4460 plakalı bir otomobil, sahil yolunda denize düştü. İddiaya göre, Ayhan-Aylin Sarıhasan çifti, boşanma durumuna geldiler. Eşinden ayrılmak istemeyen Ayhan Sarıhasan, karısı ve çocuklarıyla sahilde buluştu. Ayhan Sarıhasan, burada Osman (23) ve İlknur Sena (18) adlı iki çocuğuyla birlikte eşini ikna etmek için uzun süre çaba harcadı. Ancak eski, eşi barışma çabalarına olumlu yanıt vermedi. Bunun üzerine sinirlenen Sarıhasan, bir anlık öfkeyle otomobilini çalıştırdı ve 'öyle ise hep beraber ölüme gideriz' diyerek bir anda aracını denize sürdü. Otomobilin içerisindeki insanlarla birlikte denize düştüğünü gören vatandaşlar, durumu polis ve itfaiye ekiplerine bildirdi.

 

ÇEVREDEKİ VATANDAŞLAR ANNE-KIZI KARAYA ÇIKARDI

Çevredeki vatandaşlar denize düşen otomobildeki anne-kızı kurtarmak için büyük çaba sarf etti. Kendi çabalarıyla araçtan çıkmayı başaran anne ve kızı, vatandaşların yardımıyla denizden çıkarıldı. Hafif yaralanan anne-kız, Sarıyer İsmail Akgün Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Kısa bir süre sonra olay yerine gelen itfaiye ile sahil güvenlik ekipleri de, otomobilde mahsur kalan baba ve oğlu kurtarmak için çalışma başlattı. Ekipler önce baba Ayhan Sarıhasan'na ulaştı. Ağır yaralanan şahıs, sevk edildiği Maslak Acıbadem Hastanesi'nde tedavi altına alındı. Otomobilden son çıkarılan Osman Sarıhasan ise hayatını kaybetti. gencin cesedi Sarıyer Devlet Hastanesi Morguna kaldırıldı.

Olaya tanık olan Şükrü Balcıoğlu, otomobildeki aileye çok yakın bir mesafede olduğunu ifade etti. Balcıoğlu, "Otomobil park halinde duruyordu. Birden çalıştı ve hareket etmeye başladı. Geri giderek denize düştü. Araç denize düştükten 10-15 saniye kadar anne ile kız su üstüne çıktı. Bizlerde onlara ip ve can simidi atarak yukarıya çektik" diye konuştu. Balcıoğlu, Aylin Sarıhasan'ı kurtardıktan sonra kendisine ne olduğunu sorduklarını, kendisinin "Eşimle ayrılmıştık. Kendisi benimle barışmak istedi ancak ben istemeyince aracı denize sürdü" şeklinde konuştuğunu aktardı.

Anne ile kızın denizden çıkarılmasına yardımcı olan Mithat Küçük ise olayın bir anda geliştiğini araç park halinde iken birden denize yuvarlandığını söyledi. Küçük, "Hemen arkadaşlarımla birlikte olay yerine gittik. Ve anne ile kızın kurtarılmasına yardımcı olduk" dedi.

Talihsiz olayda hayatını kaybeden 23 yaşındaki Osman Sarıhasan'ın Yıldız Teknik Üniversitesi 2. sınıf öğrencisi, kız kardeşinin de üniversiteye hazırlık okuduğu ayrıca anne Aylin Sarıhasan'ın da Ümraniye Belediyesi'nde çalıştığı öğrenildi.

Polis, olayla ilgili geniş soruşturma başlattı.

BOŞANMAK İSTEYEN EŞİNE SİNİRLENİNCE OTOMOBİLİNİ DENİZE SÜRDÜ
İHA
Yayın Tarihi : 25 Ağustos 2010 Çarşamba 19:48:00
Güncelleme :26 Ağustos 2010 Perşembe 19:49:40


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?