30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Pazar günü 5 miting var

İstanbul, 22 Mart'ta 'miting kargaşası'na sahne olacak. İl Seçim Kurulu, Kazlıçeşme'yi AK Parti'ye, Çağlayan'ı ise CHP'ye tahsis etti.

Ancak aynı gün Çağlayan'da miting yapacak olan Saadet ve BBP, karara tepkili. SP İl Başkanı Sadrettin Karaduman, CHP'nin müracaatının olmadığını savunuyor. Karaduman, "Süreç bitmiştir, diğer partilerin onayı olmadan, tahsis yapılamaz." diyor. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu da pazar günü Çağlayan'da olacaklarını vurguluyor.

Seçimden önceki son pazar gününü değerlendirmek isteyen 5 parti, İstanbul'da miting düzenleyecek. AK Parti ve CHP Kazlıçeşme'de, DP Gaziosmanpaşa'da, Saadet Partisi ve BBP Çağlayan Meydanı'nda miting yapmak için başvuruda bulunmuştu. Vali Muammer Güler'in güvenlik ve trafik açısından yaptığı itirazı dikkate alan seçim kurulu, CHP'nin mitingini Çağlayan'a kaydırdı. Kurul, söz konusu meydanı saat 10.00-13.00'te CHP, saat 13.00-16.00'da SP, saat 16.00'dan sonra ise BBP için tahsis etti.

Kararı değerlendiren eski CHP İl Başkanı Gürsel Tekin, "Saadet Partisi'nin itirazı var, ama biz meydana fazla bayrak asmayacağız. Saat 13.00 itibarıyla da alanı boşaltmaya çalışacağız. Saadet Partisi'nin mağdur olmasını istemiyoruz. Kurulun tüm yanlışına rağmen, biz siyasi partiler olarak bu sorunu çözeceğiz.'' dedi. Saadet Partisi ve BBP ise karara itiraz etti. SP İl Başkanı Sadrettin Karaduman, "İki partiyi aynı meydana sığdıramayan idareciler, acaba üç partinin aynı gün, aynı meydanı kullanmasının pratikteki zorluğunu tahmin edebiliyorlar mı?" diye sordu. Aynı yerde art arda 3 partinin miting yapacak olmasının provokasyonlara zemin hazırlayacağı uyarısında bulunan Karaduman, "Unutulmamalıdır ki, barış ve huzura muhtaç olduğumuz bugünlerde kötü niyetli kişiler tarafından bu tip girişimler yapılabilir." ifadelerini kullandı. BBP lideri Muhsin Yazıcıoğlu, pazar günü Çağlayan'da olacaklarının altını çizerken İl Başkanı Kazım Ayaydın kararı 'bir pabuca üç ayak sığdırmak' olarak nitelendirdi. Ayaydın, mitingi, herhangi bir olaya meydan vermeden düzenlemek istediklerini dile getirdi. Bu arada AK Parti İl Başkanı Aziz Babuşçu, il başkanlarının endişelerine katıldığını açıkladı

 

Zaman
Yayın Tarihi : 19 Mart 2009 Perşembe 19:27:35


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?