3
Mayıs
2024
Cuma
İSTANBUL

Pepe: Acarkent kentin yüz karası

Çevre ve Orman Bakanı Osman Pepe, İstanbul Beykoz sırtlarında müteahhit İsmet Acar ve oğlu Erdal Acar tarafından yapılan Acarkent Sitesi’nin, inşaatında yapılan usulsüzlükler nedeniyle "İstanbul’un yüz karası" olduğunu söyledi. Pepe, skandal boyutuna ulaşan Acarkent olayıyla ilgili şunları söyledi:

SEÇİMDEN ÖNCE ALINMIŞ

Acarlar, inşaat için biz seçilmeden önce 12 aylık bir ön izin almış. Evraklar yetişmeyince de ekstra almışlar. Süre olunca, ben bakanlığımın ilk günlerinde izni iptal ettim. Sonra bunlar Orman Fakültesi’nden 4 öğretim üyesinden oluşan bir heyet kurmuşlar ve mahkemeden "Bakanlıktan izin alınmasına gerek yok" diye Bilirkişi raporu almışlar. O kararla Beykoz Belediyesi’nden ruhsatlarını alıp inşaata başlamışlar.

Normal olarak belediyeden ruhsat aldıktan sonra bizim bölge müdürlüğümüze getirmeleri lazım. İtiraz etme hakkımız var. Bölge müdürlüğümüzde bir bölge müdür yardımcımızı ayarlamışlar. 2 ay itiraz edilmeyince, ruhsat kesinleşmiş. Biz o kişiyi görevden aldık, sonra onlar alıp istihdam ettiler. Biz bu takipleri yaparken Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği konuyla ilgili iptal davası açtı. Yürütmeyi durdurma kararı verildi. İnşaat durdu. Tespitlerimiz, yüzde 6’yı aşan yapılaşmanın olduğudur. Nasıl bir tahribatın yapıldığı, havadan gözler önüne seriliyor.

Devreye adam soktular

Onlarca adam devreye soktular. Randevu vermedim. Yürüdükleri yol doğru değil. İstanbul’un akciğerlerinin hoyratça talan edilmesini istemiyorum. Yanlış hesap bizden geçmez.

Efendim, adamlar silahlı, korktuk

Daha önce yapılan Acarkent, İstanbul’da yüz karasıdır. Yüzde 6 hakları varken, yüzde 96 yaptılar. Serdaroğlu Ormanı’nda da bu sınırı mutlaka aşacaklarını düşündüm. Bölge müdürümüz, muhafaza memurlarıyla geçen yıl kapılarına gitti. İçeri alınmadılar. "Nasıl giremezsiniz" dedim. "Efendim adamlar silahlılar. Korktuk’ dediler. Kaymakamlığa şikayet edildi.


HürriyetÜmit - ÇETİN / ANKARA
Yayın Tarihi : 24 Kasım 2006 Cuma 10:04:09


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?