6
Mayıs
2024
Pazertesi
İSTANBUL

'Pitbull' operasyonunda işler karıştı

ŞİKAYET EDİLEN KÖPEĞİN CİNSİ MERAK KONUSU OLDU

Güngören'de, sahibinin "Stafford Shire" cinsi olduğunu savunduğu, ancak görünüşü "pitbull" cinsini andıran köpek, mahallelinin şikayeti üzerine Hayvan Barınağı'na yerleştirildi. Veteriner Hekim Engin Civan, görünüşüyle pitbullu andıran köpeğin cinsini belirlemek için inceleme yapacaklarını söyledi.

Alınan bilgiye göre, Güngören'de yaşayan İlker Pakkan isimli bir şahsa ait köpeğin pitbull cinsi olduğunu savunan mahalle sakinleri, imza toplayıp Güngören Belediyesi'ne başvurdu. Yapılan inceleme sonucu köpeğin görünüşüyle pitbull cinsinden farksız olduğu belirlendi. Bunun üzerine zabıta ekipleri köpeği sahibinden alarak Güngören Belediyesi Hayvan Barınağı'na yerleştirdi.

Barınağın Müdürü Veteriner Hekim Engin Civan, vatandaşların şikayeti üzerine köpeğin barınağa yerleştirildiğini vurgulayarak, "Çevre Bakanlığı'nın talimatı yönünde herhangi bir çalışma yapmadık. Biz 30 imzalı bir şikayet dilekçesi geldi. Bu doğrultuda ilgili yere gitmek zorunda kaldık. Talimat doğrultusunda polis ve zabıta eşliğinde gittik. Hayvan, sahibinden alınıp, buraya getirildi. Şu anda bizim yaptığımız kanun dışında bir şey değildir. Bizim bir sorunumuz var; biz 100 tane pitbullumuz olduğunda ne yapacağız" dedi.

"Bakanlık sadece 'toplayın' diyor ama gerisi hakkında bilgi vermiyor" diyen Civan, "Bu hayvan sahibi, hayvanın cinsini bile yanlış yazdırmış. Biz bu hayvanın pitbull mu yoksa stafford mu olduğunu anlayamadık. Çevre Bakanlığı'nı da aradık. Onlardan da tam bir sonuç alamadık. Hayvan yüzde yüz pitbull değil, yüzde yüz staf da değil. Buradaki veteriner arkadaşlarla toplanacağız ve staf kararı çıkarsa köpeği sahibine teslim edeceğiz" diye konuştu.

Civan, ne yapacaklarını şaşırdıklarını ifade ederek, "Pitbullar için bakanlıktan 'toplanır' yazısı geldi ama devamı belli değil. Bizim şuan elimizde bir tane var ama sayıları artınca ne yapacağız bilemiyorum" şeklinde konuştu.

ŞİKAYET EDİLEN KÖPEĞİN CİNSİ MERAK KONUSU OLDU
ŞİKAYET EDİLEN KÖPEĞİN CİNSİ MERAK KONUSU OLDU
ŞİKAYET EDİLEN KÖPEĞİN CİNSİ MERAK KONUSU OLDU
İHA
Yayın Tarihi : 27 Ağustos 2010 Cuma 09:18:05
Güncelleme :27 Ağustos 2010 Cuma 10:52:56


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?