30
Nisan
2024
Salı
İSTANBUL

Polis Halk Yürüyüşü

Türk Polis Teşkilatı'nın kuruluşunun 164. yılı kutlamaları çerçevesinde Mecidiyeköy'den Taksim'e kadar "Polis Halk Yürüyüşü" düzenlendi.

Yürüyüşe İstanbul Valisi Muammer Güler, İl Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, Şişli Belediye Başkanı Mustafa Sarıgül ile çok sayıda emniyet mensubu ve yüzlerce vatandaş katıldı. Mecidiyeköy Meydanı'nda başlayan yürüyüş sırasında dev Türk bayrağı taşınırken, çevredeki vatandaşlarda korteje destek verdi. Taksim Meydanı'nda son bulan yürüyüş sonunda bir açıklama yapan Emniyet Müdürü Cerrah, Türk polisinin her zaman olduğu gibi yine suçlularla mücadele etmeye devam edeceğini belirterek, "Suçluların korkulu rüyası olan Türk polisi İstanbullular için elinden geleni yapmaya devam edecektir" dedi.

Yürüyüşe kızı Merve Cerrah ile birlikte katılan Celalettin Cerrah, Obama'nın Türkiye'ye yapacağı ziyaret sırasında alınacak önlemlere ilişkin sorular üzerine, "Türk polisi bu konuda tecrübelidir. Daha öncede devlet büyüklerini karşıladık. Bu konuda elimizden geleni yapacağız" diye konuştu.
Cerrah, gazeteci kılığında gireceği toplantıda Obama'ya suikast düzenleyeceği öne sürülen bir kişinin gözaltına alındığı yönündeki sorulara ise cevap vermedi.
 

iha
Yayın Tarihi : 5 Nisan 2009 Pazar 15:02:03
Güncelleme :5 Nisan 2009 Pazar 15:09:58


Bu haber hakkında yorum yazmak ister misiniz?